Lukke Søk
RS4387_Eufemie between the buildings

BARCODE-NABO: Eufemia blir nærmeste nabo til Barcode, der mange av landets fremste kunnskapsbedrifter har etablert seg.

Eufemia – et fremtidsrettet kontorbygg

Det nye kontorbygget Eufemia blir Bjørvikas fasade mot øst: 21.000 kvadratmeter med moderne og miljøvennlige kontorløsninger rett ved fjorden.

– Eufemia vil bli et nytt og viktig treffpunkt i Bjørvika. Her møtes det moderne og det gamle Oslo, Barcode og Middelalderparken, innfarten til Oslo by og Dronning Eufemias gate, sier arkitekt Geir Haaversen fra A-lab.

A-lab har tegnet det åtte etasjer høye kontorbygget for Oslo S Utvikling. Bygget ligger i østenden av Dronning Eufemias gate, og får spennende fasader mot Barcode og Middelalderparken. Deler av bygget får også utsikt mot fjorden.

Aktivitetstilpasset og arealeffektivt
Eufemia blir et effektivt kontorbygg med store flater i hver etasje. Kontorarealene vil være aktivitetsbasert, noe som betyr at de ansatte flytter seg mellom ulike soner avhengig av hvilke arbeidsoppgaver de har. Det kan være soner for prosjektarbeid, individuelt arbeid, kreative prosesser og møtevirksomhet.

– En slik løsning gjør at store virksomheter vil kunne klare seg med færre kvadratmeter enn det som har vært vanlig i kontorlokaler. Bygget kan leies i sin helhet eller deles opp i flere leieforhold, sier Ole Christian Iversen i Akershus Eiendom. Han har ansvaret for utleie av bygget.

I alle etasjene er det sosiale soner med kaffebarer og sittegrupper for uformelle møter, i tillegg til større møterom. Under bygget er det parkering med heis direkte til etasjelobby.


Miljøfyrtårn
Oslo S Utvikling har høye amibsjoner for miljø og bærekraft, også i byggingen av Eufemia. Gjennom riktig planlegging fra prosjektets første dag, har målet vært å gi leietakerne gjennomtenkte miljøvennlige løsninger med høy kvalitet og trivselsfaktor. Eufemia skal oppfylle strenge krav fra verdens ledende miljøklassifiseringsverktøy for bygg, BREEAM. Dette innebærer økonomisk gunstige og energivennlige løsninger med høye standarder for blant annet helse, innemiljø, energi, materialvalg, arealplan og avfall.