Lukke Søk
Synnøve Lyssand Sandberg-redigert

Sandberg ny administrerende direktør i OSU

Styret i Oslo S Utvikling (OSU) har ansatt Synnøve Lyssand Sandberg (52) som ny administrerende direktør. Hun etterfølger Rolf Thorsen, som går til stillingen som adm. dir. i Selvaag Bolig.

Sandberg er i dag byggherredirektør i Statsbygg. Hun er utdannet sivilingeniør bygg fra NTNU, og har 17 års erfaring fra ulike lederroller i offentlig og privat virksomhet – innen arealplanlegging og byutvikling, boligutvikling, prosjektutvikling og bygging. Hun har lang erfaring med ledelse av prosjektbasert virksomhet og samspill i hele verdikjeden av et byggeprosjekt. Før tiden i Statsbygg har hun blant annet jobbet ved Norsk institutt for by- og regionforskning, Asplan Viak, Skien kommune, JM, FNs miljøprogram (UNEP) og Skanska. Hun begynner i OSU 1. mai.

–  Vi er svært fornøyde med at Sandberg har takket ja til den viktige og krevende jobben som administrerende direktør i OSU. Selskapet er inne i en svært aktiv fase, med bygging av over 1000 boliger og en rekke store næringslokaler. Nye prosjekter er under planlegging, og vi er på god vei til å oppfylle ambisjonen om at Bjørvika skal bli Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Vi er sikre på at med den erfaringen og kompetansen Sandberg bringer med seg, har vi de beste forutsetninger for å videreføre suksessen OSU har stått for i Bjørvika, sier styreleder Per Mortensen.

– Oslo S Utvikling har lykkes med å utvikle Bjørvika til en allsidig og attraktiv bydel. Jeg gleder jeg meg til å videreføre arbeidet sammen med dyktige medarbeidere, og skape et bymiljø som gir gode opplevelser for de som alle som bor der, jobber der og kommer på besøk. Jeg ser frem til å lede et selskap som tilbyr trivelige, miljøvennlige kvalitetsboliger, funksjonelle og tiltalende næringsbygg og bygulv av høy kvalitet – i den spennende overgangen mellom by og fjord, sier Sandberg.

Oslo S Utvikling bygger kontorer, boliger og et variert handels- og kulturtilbud på gateplan for å gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive område. Eiendomsselskapet Oslo S Utvikling (OSU) ble etablert i 2001, og eies av Entra ASA, Linstow AS og Bane Nor Eiendom AS med en tredjedel hver. OSU utvikler 380 000 kvm av det totale eiendomsarealet på 900 000 kvm i Bjørvika.