Lukke Søk
familie på 3 med lite barn, holde, kjærnefamilie, bjørvika, leilighet, lyst moderne, kjøkken, smil

URBANT SMÅBARNSLIV: Christian og Yulia Rennesund nyter småbarnslivet i og rundt sin treroms-leilighet i MAD-bygget i Bjørvika.

- Nyskapende, unorsk og nødvendig

Som første familie som flyttet inn i MAD-bygget i 2013, har Christian og Yulia Rennesund både rukket å få sitt første barn og starte opp ny velværeklinikk i Bjørvika.

- Vi reiste begge mye og var avhengig av å være i nærheten av Flytoget. Da ble valget enkelt, forteller Christian Rennesund om den viktigste årsaken til at han og kona flyttet til Bjørvika da de ble Oslo-borgere for tre år siden. Paret, som holder til i sin 75 kvadratmeter store tre-roms i 4. etasje i det såkalte MAD-bygget i Dronning Eufemias gate 24, har ikke angret på at de valgte en helt ny leilighet i Oslos nye bydel:

- Her i Bjørvika er vi i nærheten av alt. Vi liker at det er lav snittalder i området, både blant de som jobber og bor her. Det er hipt, nytt og annerledes og skiller seg veldig ut i forhold til en klassisk bygård på Grünerløkka eller Frogner.

Baby i Bjørvika
For Christian og kona Yulia har det også blitt familieforøkelse etter at de flyttet ned mot fjordkanten i Oslo. Philip Alexander har blitt ett år gammel, og ifølge Christian er det mulig å kombinere det urbane miljøet med småbarnsliv.

- Leilighetene er mer private enn man skulle tro. Selv om byggene ligger tett, er det stille på kveldene og i helger. Det fungerer helt fint å ha barn her, det er rent og pent og store fortauer. Så går det på viljen når det gjelder å finne muligheter, det er flere parker i området og turmuligheter på Ekeberg.

Investerer i nabolaget
Familien Rennesund er aktive brukere av nabolagets næringsvirksomheter.

- Vi er medlemmer i Elixia, bruker frisørsalongen På Håret, er de beste stamkundene til Espresso House, spiser pizza på Il Vero og tar drinker på Vesper. Det er bra både for bomiljøet og verdien av boligen å støtte de lokale bedriftene, sier Rennesund som også bestemte seg for å starte egen næringsvirksomhet i nabolaget.
I mai 2016 åpnet familien Rennesund en fullservice velværeklinikk strategisk plassert i samme bygg som Klinikk for alle, Elixia og På Håret.

- Vi vurderte hva slags næring som var savnet her og hva som gikk bra. Vi ser at det er stor etterspørsel etter tjenester innen helse og skjønnhet, sier Rennesund, som velger følgende tre ord for å beskrive livet i Bjørvika:

- Nyskapende, unorsk og nødvendig for Oslo som by. Bjørvika er en helt ny bydel som også vil tiltrekke seg mange turister.