Se Bjørvika-utvikling dag for dag

Nå kan du enkelt følge med på hvordan Bjørvika tar form som en ny del av Oslo. Daglig legges det ut nye bilder fra webkamera, og du kan søke i bilder helt tilbake til 2012.

Hvis du ikke har besøkt Bjørvika på en stund, så vil området mellom Barcode og fjorden nesten ikke være til å kjenne igjen. Langs fjordkanten har mange beboere flyttet inn i sine nye Bjørvika-boliger, nye uteområder har tatt form og stadig nye butikker, restauranter og store kulturinstitusjoner er under etablering.

Nytt i Bjørvika hver dag

De siste årene har utviklingen gått så raskt at Bjørvika bokstavelig talt endrer seg dag for dag. Akkurat hvor stor endringen er og hvor fort det går, kan du nå følge med på via webkamera, forteller markedssjef Mona Elisabeth Gladhus i Oslo S Utvikling (OSU). OSU bygger ut boliger, kontor og næringsarealer på over en tredel av eiendomsarealet i Bjørvika.

– Vi anbefaler selvsagt alle som er nysgjerrige til selv å ta turen til Bjørvika, som nå virkelig begynner å ta form. Du kan imidlertid også få et godt inntrykk ved å sjekke våre daglige oppdateringer fra webkamera, forteller Gladhus.

Se Bjørvika-utvikling dag for dag

Trykk på webkamera i toppmenyen på OSU.no og du kommer rett til dagens bilde.

Følger utviklingen av egen bolig fra utlandet

Én av dem som er blitt en ivrig bruker av Bjørvika-webkameraet er Morten Schjelle. Han og samboerne har kjøpt en 3-roms leilighet i Vannkunsten som de etter hvert skal flytte inn i.

– Vi bor i utlandet deler av året, og det er moro å kunne bruke webkameraet til å følge med på utviklingen hjemme i Bjørvika. Det varierer hvor ofte jeg er inne og ser på bildene, men ofte en gang i uken, forteller Schjelle.

Schjelle er også fascinert over å kunne bla tilbake i historiske bilder som viser hvordan en ny del av byen har tatt form rett ved fjorden.

– Også har jeg fulgt ekstra godt med på utviklingen av de spesielle skiferfasadene på boligene i Vannkunsten, det er spennende å se hvordan de blir til slutt, sier Schjelle.

BJØRVIKA I BILDER: – Det er fascinerende å bla seg tilbake i bilder tatt av webkamera tilbake til 2012 da Barcode fortsatt var under utbygging. Når man får perspektivene over tid, ser man hvor store endringene av Bjørvika faktisk har vært, sier Gladhus.

Bla i Bjørvikas moderne historie

Webkameraet har tatt daglige bilder og dokumentert Bjørvika-utviklingen siden 2012. Bildene viser deg dagens Bjørvika sett fra fjordsiden, med blikket vendt inn mot Barcode og byen. Du kan også enkelt søke i historikken av daglige bilder helt tilbake til 2012. Da ser du hvordan Barcode ble ferdigstilt og kan bla deg helt frem til dagens utvikling av nye boligbygg mellom Barcode og fjorden. I området mellom Dronning Eufemias gate og fjorden, vil du se hvordan boligprosjektene Eufemias Hage, Eufemias Plass, Dronninglunden og Vannkunsten gradvis vokser frem fra 2017 og frem mot 2020.