Se dagens bilde fra Bjørvika ovenfor!

Hvis du ikke har besøkt Bjørvika på en stund, så vil området mellom Barcode og fjorden nesten ikke være til å kjenne igjen. Langs fjordkanten har mange beboere flyttet inn i sine nye boliger, nye uteområder og butikker, restauranter og kulturinstitusjoner har åpnet.

Nytt i Bjørvika hver dag

De siste årene har utviklingen gått så raskt at Bjørvika bokstavelig talt endrer seg dag for dag. Akkurat hvor stor endringen er og hvor fort det går, kan du følge med på via webkamera, forteller markedssjef Caroline Klein Nilsen i Oslo S Utvikling (OSU). OSU bygger ut boliger, kontor og næringsarealer på over en tredel av eiendomsarealet i Bjørvika.

– Vi anbefaler også å ta turen til Bjørvika så man kan oppleve nabolaget som nå virkelig begynner å ta form, forteller Nilsen.

Bla i Bjørvikas moderne historie

Webkameraet har tatt daglige bilder og dokumentert Bjørvika-utviklingen siden 2012. Bildene viser deg Bjørvika sett fra fjordsiden, med blikket vendt inn mot Barcode og byen. Du kan se hvordan Barcode ble ferdigstilt og kan bla deg helt frem til dagens utvikling av nye boligbygg mellom Dronning Eufemias gate og fjorden, i området kalt Bispevika. Boligprosjektene Eufemias Hage, Eufemias Plass, Dronninglunden og Vannkunsten ble bygd og ferdigstilt fra 2017 og frem til nå.

BJØRVIKA I BILDER: – Det er fascinerende å bla seg helt tilbake i bilder fra 2012 da Barcode fortsatt var under utbygging. Da ser man hvor store endringene av Bjørvika faktisk har vært, sier Nilsen.

Følger utviklingen av egen bolig fra utlandet

Én av dem som er blitt en ivrig bruker av Bjørvika-webkameraet er Morten Schjelle. Han og samboerne har kjøpt en 3-roms leilighet i Vannkunsten som de etter hvert skal flytte inn i.

– Vi bor i utlandet deler av året, og det er moro å kunne bruke webkameraet til å følge med på utviklingen hjemme i Bjørvika. Jeg er ofte inne og ser på bilder ukentlig, forteller Schjelle.

Schjelle er også fascinert over å kunne bla tilbake i historiske bilder som viser hvordan en ny del av byen har tatt form.

– Også har jeg fulgt ekstra godt med på utviklingen av de spesielle skiferfasadene på Vannkunsten, det er spennende å se hvordan de blir til slutt, sier Schjelle.