VEIEN TIL EN KLIMANØYTRAL BYGGEBRANSJE: OSUs administrerende direktør, Synnøve Lyssand Sandberg skal i rollen som nestleder sikre fremdrift i arbeidet mot nullutslipp i byggebransjen.

Skal bidra til en mer bærekraftig bransje

Administrerende direktør i Oslo S Utvikling, Synnøve Lyssand Sandberg har blitt valgt inn som nestleder i Grønn Byggallianse. Nå gleder hun seg til å ta fatt på nye utfordringer.

– Dette er et stort og viktig mandat. Jeg har sittet som styremedlem i Grønn Byggallianse siden 2017, og sett utviklingen av både medlemstall og BREEAM-sertifiseringer. Grønn Byggallianse jobber for å utvikle norsk bygg- og eiendomssektor, slik at miljøhensyn og bærekraft blir satt i første rekke – hver gang. I OSU er vi opptatt av å bygge energieffektive og miljøvennlige boliger og kontorbygg. Nå får vi muligheten til å tilegne oss ny kunnskap, og samtidig inspirere bransjekolleger til å bygge mer bærekraftig, sier Lyssand Sandberg.

Snøhetta i spissen

Direktør for Akkvisisjon og forretningsutvikling i Snøhetta, Tonje Frydenlund ble valgt inn som ny styreleder og overtar etter avtroppende leder Roy Frivoll.

– Bransjens engasjement og vilje til å ta klima og miljø på alvor gleder meg. Grønn Byggallianse spiller en helt vesentlig rolle for å utvikle og inspirere norsk bygg- og eiendomssektor til å levere med høy kvalitet innen miljø og bærekraft, sier Frydenlund.

Daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramselv er stolt over bredden i foreningens styre.

– Vi er stolte over at vi har et kompetent styre, med bred erfaring fra bygg- og eiendomssektoren. Sammensetningen og kompetansen i styret vil sikre at Grønn Byggallianse kan fortsette sitt arbeid med å drive sektoren i en mer bærekraftig retning, sier Bramslev.

Dette er styrets øvrige medlemmer:

  • Styremedlem Roy Frivoll, forvaltningsdirektør, Avantor
  • Styremedlem Morten Aarhus, daglig leder Forbo
  • Styremedlem Stein Randby, daglig leder Malling & Co. Energi & Miljø
  • Styremedlem Mathis Grimstad, adm.dir. Stor Oslo Eiendom
  • Styremedlem Atle Sylvarnes, daglig leder Backer AS
  • Styremedlem Anne-Hilde Bråtebæk, dir. bygg og eiendom Helse Sør-Øst
  • Styremedlem Karen Cecilie Bjørgum Møller, daglig leder Vedal Gruppen