Administrerende direktør i OSU, Synnøve Lyssand Sandberg, er tilfreds med å ha overvunnet mange av utfordringene i 2020.

Solgte leiligheter for 1,78 milliarder i 2020

I 2020 solgte Oslo S Utvikling (OSU) leiligheter i Bjørvika for 1,78 milliarder kroner. Det er det beste salgsåret siden 2016, og langt over forventningene.

I 2020 solgte Oslo S Utvikling (OSU) leiligheter i Bjørvika for 1,78 milliarder kroner. Det er det beste salgsåret siden 2016, og langt over forventningene.

Til sammen ble det gjort 221 salg. 106 av disse var i Bispevika Nord, som blant annet inkluderer Vannkunsten. 115 ble gjort i Bispevika Syd, i prosjektet Clemenskvartalet. Bare i siste kvartal solgte OSU 85 leiligheter til en verdi av 685 millioner kroner.

Administrerende direktør i OSU, Synnøve Lyssand Sandberg, er tilfreds med å ha overvunnet mange av utfordringene.
– Det har vært et krevende år, og vi har måtte tenke mye nytt rundt selve salgsprosessene. Vi var ikke særling optimistiske i mars, og fryktet en full stopp. Vi fikk på plass digitale visninger, og en enda tettere oppfølging via telefon, chat og videomøter, som fungere svært godt. Når vi nå ser tilbake på resultatene, overgår de alle forventninger. Omsetningen for året endte faktisk på 25 prosent mer enn prognosen vi satte før pandemien kom, sier Sandberg.

I løpet av året ble 228 leiligheter overlevert fra OSU til boligkjøperne.
– Vi er i praksis utsolgt i det vi kaller Bispevika Nord. Interessen for Vannkunsten har vært helt spesiell. Jeg tror vi har blitt mye hjulpet av at de unike vannboligene nå står ferdig, og at mange ser hvor flott det har blitt. Det er høy arkitektonisk kvalitet, som reflekteres både i form, materialvalg og samspillet med bymiljøet i nabolaget. Salget i Clemenskvartalet har også overgått forventningene våre. Prosjektet er et samarbeid med HAV Eiendom, og skal stå ferdig i 2023. Her har vi har allerede solgt over 40 prosent av alle leilighetene, sier OSU-sjefen.

OSU har nå planlagt å legge ut cirka 200 nye leiligheter i løpet av 2021.
– 11. januar lanserte vi et nytt salgstrinn i Clemenskvartalet, som er tidligere enn vi hadde planlagt. Da la vi 86 to- og treroms leiligheter ut for salg. Vi forventer minst like stor interesse for disse boligene som for de første salgstrinnene, sier Sandberg.

Når Bjørvika er ferdig utbygget vil de være rundt 5000 boliger her, med cirka 10 000 beboere.

– Visjonen vår er å utvikle Bjørvika til Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Den utrolige interessen vi opplever forteller meg at vi er i ferd med å nå det målet, sier hun.