Motta de siste nyhetene om utviklingen av Bjørvika!

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Ja takk, send meg informasjon om Bjørvikas utvikling (ca. en mail i måneden). Jeg godtar e-post fra OSU og vilkårene i personvernerklæringen.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.

Kunsthall Oslo jpg 2
Jeppe Hein kunstbenk 1

Oslos nye kultursentrum

Bjørvika er i ferd med å etablere seg som Oslos nye sentrum for kunst og kultur. Operaen, Deichman Bjørvika, MUNCH og en rekke gallerier er med på å prege området med sine stilrene signalbygg og kulturtilbud for store og små.

Du finner også flere flotte skulpturer og andre kunstformat rundt omkring i hele Bjørvika. Mellom bygningene på Eufemias Plass finner du fire av Jeppe Heins velkjente, knallrøde kunstbenker, som med overraskende vinkler inviterer til aktivitet og lek. Som Jeppe Hein selv sier: Vennligst ta på og gå på kunsten!

3632 4896c30324c569e 2

Restauranter og butikker

Bjørvika byr på et bredt tilbud av restauranter, kafeer, barer og butikker. Beboerne i området har alt de trenger i hverdagen, med både treningssenter, dagligvarebutikker, apotek, sykkelverksted og ulike tjeneste- og velværekonsepter.

Gutter som skal bade

Grønt byliv

Et av de viktigste tiltakene for å skape fremtidens nabolag, er byggingen av grønne, varierte byrom, parker og badesteder. I Bjørvika er det syv slike byrom (allmenninger). Noen av byrommene tilrettelegges for aktivitet, servering og handel. Andre er ment for rekreasjon, stille stunder og naturopplevelser. Området byr også på fine turmuligheter langs havnepromenaden, i Middelalderparken eller til Ekebergparken.

For oss som elsker sjøen

I Bjørvika er det kort vei til flytende badstuer og populære badesteder som Sørenga Sjøbad, Operastranda og bryggene langs Havnepromenaden. Om sommeren kan du ta kajakken fatt og legge til ved brygga for en is og et bad. Havnepromenaden er på utvalgte steder tilrettelagt for kortvarig opphold med småbåt og sjøsetting av kajakk.

Icon

Som følge av Bjørvikas sentrale beliggenhet rett ved Oslo S, kan vi trygt si at området er Oslos mest tilgjengelige nabolag. Du kan enkelt reise hit med kollektivtrafikk - alt for å gjøre det enkelt og behagelig å ferdes uten bil. Ikke minst er store deler av Bjørvika hovedsakelig tilrettelagt for syklister og gående, via gågater og allmenninger.