Giftet seg på toppen av Barcode

– Det er her jeg drømte om å bo, sier Alexandra Hoang. I mars 2020 flyttet hun og kjæresten inn i Barcode, og i fjor sommer giftet de seg på takterrassen.

– Det er så inspirerende å bo her! Stemningen er veldig internasjonal. Det skjer noe hele tiden, og man treffer mange interessante og ambisiøse mennesker. Flere av de som bor her driver sine egne virksomheter. Man får en følelse av at man kan få til hva som helst. Så det er et veldig spennende sted, sier Alexandra.

Fra de 17 vinduene i hjørneleiligheten sin i 9ende etasje i det såkalte KLP-bygget i Barcode har hun utsikt over store deler av Bjørvika.

– Her ser vi noe nytt hver dag, og det er fascinerende å følge med på at en hel bydel utvikler seg rett utenfor vinduene våre. I tillegg er det mange som bruker takterrassene til foto- og filminnspillinger, og plutselig er det en danseforestilling på Operataket. Så kjedelig blir det aldri, sier hun.

Selv om jobben til Alexandra er som forsikringsrådgiver, er hun mest kjent for mange gjennom sosiale medier. Her deler hun bilder fra livet, med fokus både på mote, interiør og fra jobben sin.

– Jeg er veldig interessert i mote, og liker å kle meg fargerikt. Da synes jeg det er deilig å ikke ha så mye farger her hjemme. Her vil jeg ha det mer nøytralt og avslappende, sier Alexandra, som har malt leiligheten i duse farger, som lyst grønt, lys gul og hvitt.

I tillegg til å male alle vegger, har paret byttet parkett, benkeplate og frontene på kjøkkenet og fått laget en ny kjøkkenøy i den 72 kvadratmeter store leiligheten. Resultatet er en minimalistisk, skandinavisk stil med litt asiatisk inspirasjon.

– Det var en god standard her da vi flyttet inn, men det er hyggelig å kunne gjøre det helt til vårt eget, sier hun.

Fra leiligheten i Barcode har Alexandra Hoang utsikt over hele Bjørvika. (Foto: Anne Andersen)

Etter et par år i Bjørvika har de blitt godt kjent med området.

– Jeg føler vi har gjort nesten alt som er mulig å gjøre her nede, fra padling i fjorden til besøk på Deichman. Vi er også veldig glade i å gå ut og spise og drikke drinker, og har vært på de fleste restaurantene og kafeene i Bjørvika. Det er virkelig mange bra steder. Vi jogger ofte i området, for eksempel opp til Ekebergåsen, og i sommer badet vi mye. Vi handler også hos den lokale blomsterbutikken og kjøper ofte med ferskt brød fra en av bakeriene i nabolaget, sier Alexandra.

Alexandra tar ofte med seg blomster eller ferskt brød på vei hjem fra en av de lokale butikkene i nabolaget.

I fjor sommer giftet Alexandra seg med samboeren Thien.

– Det ble en fantastisk dag, hvor vi hadde festen på takterrassen her vi bor. På grunn av pandemien, ble det det ikke så mange gjester, men vi hadde det utrolig bra, og fikk en dag vi aldri kommer til å glemme, sier hun.

Å flytte til Bjørvika var noe de hadde vurdert lenge.

– Vi hadde et søk på leiligheter i Barcode, og var på flere visninger. Det var her vi drømte om å bo. Til slutt fikk vi kjøpt denne leiligheten, som vi trives veldig godt i. Her er vi nærme alt, som passer oss perfekt, sier Alexandra.

(Bryllupsfoto i starten av artikkelen: privat)

Aktuelle boligprosjekter

Vannkunsten Syd

Innflytting 2025

Vannkunsten Syd består av fem hus med totalt 91 leiligheter. Husene bygges ut i sjøen og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Clemenskvartalet

Innflytting 2023

Det fargerike Clemenskvartalet byr på det beste fra fjord og by med nærhet til Oslofjorden og parker, og kort vei til alt Oslo har å by på. Her får beboerne trivelige fellesarealer og uteområder.

Mariakvartalet

Kommer for salg

Snart kommer det et nytt og familievennlig boligprosjekt for salg på tomt B8b i Bispevika Syd. De nye boligene skal bygges mellom det fargerike Clemenskvartalet og den grønne allmenningen Kongbakken. Følg med!