Lukke Søk
kvinne som smiler holder modell av bygg, 3 andre ser på i bakgrunnen, utenfor hvitt bygg

VISER STENERSENSAMLINGEN: Kunsthall Oslo viser deler av Stenersensamlingen i lokaler i Barcode.

Løfter fram kulturen

Gjennom å tilrettelegge for kultur og kunst, bidrar Oslo S Utvikling til å skape liv i Bjørvika og gi identitet til den nye bydelen.

Med landemerket Operaen på plass, og Deichmanske bibliotek og nytt Munchmuseum under bygging, er Bjørvika i ferd med å bli et kulturelt tyngdepunkt i byen. OSU bidrar aktivt for å legge til rette for kultur og kunst i Bjørvika. Gjennom Kunsthall Oslo bidrar OSU til at Stenersensamlingen blir vist i Barcode fram til den får plass i Munchmuseet i 2020. 

Stenersen-samlingen i Kunsthall Oslo
Kunsthall Oslo i Barcode kuraterer prosjektet "Munchmuseet i bevegelse". Alle utstillingene tar utgangspunkt i Munchmuseets Stenersen-samling, kunst som ble donert av finansmannen og kunstsamleren Rolf E. Stenersen. Det blir vist unge, aktuelle malere, soloutstillinger med kjente kunstnere og historiske gruppeutstillinger. Elisabeth Byre i Kunsthall Oslo gleder seg over samarbeidet.

– Kunsthall Oslo har inngått et unikt, fireårig samarbeid med Munchmuseet om å kuratere og produsere utstillinger med utgangspunkt i Stenersensamlingen. Utstillingene vil bli vist i et eget lokale i Dronning Eufemias gate, sier Byre. 

Bidrar i nabolaget
Gjennom utleie fra OSU, har også Norges første rendyrkede kommersielle fotokunstgalleri, Shoot Gallery, fått adresse i Trelastgata i Barcode. I tillegg bidrar OSU gjennom sitt eierskap i Bjørvika Utvikling som pådriver, koordinator og støttespiller for andre aktørers kunstinnsats i Bjørvika, som kunstprosjektet Future Library og Losæter.  

Kunstkveld (8)Kunstkveld (7)Kunstkveld i Barcode (21)

– Bjørvika blir Oslos nye kunst- og finanssenter. Jeg er veldig stolt av å få være med å forme bydelen og kunstprofilen, sier fotogallerist Helene Gulaker Hansen.

Gulaker Hansen driver Shoot Gallery i DNB-bygget i Barcode. Galleriet er Norges første kommersielle galleri spesialisert på fotografi.

Stiller ut og selger store navn
Shoot Gallery stilt ut store norske fotonavn som Dag Alveng, Sølve Sundsbø, Jonas Bendiksen samt en rekke internasjonale anerkjente kunstfotografer som Stephen Gill og Dawid. For Gulaker Hansen var det liten tvil om at fotogallerifremtiden lå i Bjørvika.

– Dette er jo det fremtidige hjertet av Oslo, hovedstadens ny kunst- og finanssenter. Det er utrolig mye spennende kultursatsing her, blant annet med Munch-museet. Jeg tror Bjørvika blir et utfluktssted folk vil trekke til.

Galleriet er tegnet av Snøhetta, som har laget et todelt galleri som både tilbyr en del med kuraterte særutstillinger og en del utformet som en markedsplass, hvor du får se mange fotografier og oppdage mye på en gang.