Lukke Søk
Helene Gulaker Hansen holder maleri kunstverk i hendene. Kvinne med gul hjelm, store vinduer, by

GALLERI VED JERNBANEN: Til høsten kan du se og kjøpe verker av Tom Sandberg og andre anerkjente fotokunstnere i Helene Gulaker Hansens nye Shoot Gallery.

– Bjørvika blir Oslos nye kunst- og finanssenter

– Jeg er veldig stolt av å få være med å forme bydelen og kunstprofilen. Visjonene for området gjorde det uimotståelig å flytte hit, sier fotogallerist Helene Gulaker Hansen.

I september åpner Gulaker Hansen dørene til Shoot Gallery sine nye lokaler. Store vindusflater vil vende ut mot jernbanesiden av DNB-bygget i Trelastgata. Galleriet, som dermed blir kunstgalleri nummer to i Barcode ved siden av Kunsthall Oslo, ble etablert for tre år siden i Uranienborgveien 5. Da var det Norges første kommersielle galleri spesialisert på fotografi.

Stiller ut og selger store navn
Shoot Gallery har i sine første lokaler allerede rukket å stille ut store norske fotonavn som Tom Sandberg og Sølve Sundsbø samt en rekke internasjonale anerkjente kunstfotografer som Stephen Gill og Dawid. Men for Gulaker Hansen var det liten tvil om at fotogallerifremtiden lå i Bjørvika.

– Dette er jo det fremtidige hjertet av Oslo, hovedstadens ny kunst- og finanssenter. Det er utrolig mye spennende kultursatsing her, blant annet med Munch-museet, samt at min kundegruppe stemmer overens med de som jobber i Barcode. Jeg tror Bjørvika blir et utfluktssted folk vil trekke til slik som på Tjuvholmen, der Astrup Fearnley-museet trekker mange, sier Gulaker Hansen.

Snøhetta tegner galleriet
Gulaker Hansen har lenge hatt en drøm om å kunne vise frem veldig mange fotografier samtidig, noe Snøhetta skal hjelpe henne til å realisere i hennes nye todelte lokaler.

– Det er så mye som fortjener å bli vist, og det er her magien i samarbeidet med Snøhetta kommer inn, forteller galleristen, og Snøhetta-arkitekt Julie Aars utdyper:

– Folk er nysgjerrige på fotografi og vil se mye. Vi vil lage et todelt galleri som både tilbyr en del med kuraterte særutstillinger og en del utformet mer som en markedsplass, hvor du får se og oppdage mye og ønsker å komme tilbake igjen og igjen.