Meny til Clemenskvartalet

Norges flotteste Meny-butikk og nytt spisested flytter inn i Clemenskvartalet

Når Clemenskvartalet står ferdig i 2023, flytter også en stor Meny-butikk og et helt unikt spisested inn i første etasje i boligprosjektet.

– Det fargerike bygget vil få en rekke forskjellige tilbud i førsteetasjen, som vil bli populære for alle som bor her og for de som besøker nabolaget. At både Meny og et stort og spennende spisested snart er på plass er viktig for oss som utbygger, og for hele Bjørvika, sier Maria Louise Rognerud, direktør for bygulv i OSU. De er den største utbyggeren i Bjørvika, og står bak Clemenskvartalet, sammen med Hav Eiendom som har en mindre eierandel.

Norges råeste Meny

Når utbyggingen av Bjørvika er ferdig om noen år vil 10 000 mennesker bo her, og 20 000 vil jobbe her. I tillegg kommer tilreisende og turister.

– Du finner ikke et mer spennende sted i Oslo nå enn Bjørvika. Vi er trygge på at kundegrunnlaget her er blant de aller beste i byen, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i Meny, som nå bygger en Meny-butikk på 1700 kvm i Clemenskvartalet.

– Målet er å utvikle det som skal bli en av Norges råeste dagligvarebutikker. Med en beliggenhet som dette er det også naturlig å satse ekstra på måltidsløsninger og andre servicekonsepter. Det kan for eksempel være lunsjkonsepter med såkalt «grab and go», med blant annet sushi, burrito og pizza, som vi har testet ut andre steder, sier Jørgen Normann-Larsen.

På bildet over, fra venstre: Maria Louise Rognerud i OSU, Jørgen Normann-Larsen i Meny, prosjektdirektør Rolf Erik Bugge i NorgesGruppen og megler Remi N. Olsen i Akershus Eiendom.

Lofthus Åpent bakeri signering PR Clemenskvartalet 1

Fra venstre: Eirik Sevaldsen, Øyvind Lofthus og Emmanuel Rang i nye "Åpent Hus"

Icon

Bakeri, pizza og restaurant i ett

Rett ved siden av Meny-butikken kommer et helt nytt spisested-konsept. Stedet skal være åpent fra syv om morgenen til ett på natten. Det skal starte som et bakeri med bakeriutsalg og frokostservering, tilby lunsjretter og pizza utover dagen, før det blir til en restaurant på kvelden, med full middagsmeny, inkludert en bar.

Bak prosjektet står Øyvind Lofthus, Emmanuel Rang og Eirik Sevaldsen, som tidligere har startet Åpent bakeri, pizzakjeden Lofthus samvirkelag og Talormade, som selger hjemmelagde doughnuts.

– Her skal vi bake alt selv, på stedet. Alt fra brød til pizzadeig. Det blir kortreist og ferskt, og ganske uvanlig. I tillegg blir det et komplett restaurantkjøkken, hvor vi skal ha et brasseri med full middagsmeny. Foreløpig har vi kalt stedet «Åpent hus», forteller bakeri- og restaurant-gründerne.

Totalt kommer 200 sitteplasser, og lokalene skal deles opp på en måte som gjør det enkelt å tilpasse det gjennom dagen.

– Vi tror dette er måten å utnytte et lokale på best mulig måte på, så vi gleder oss virkelig til å presentere dette for alle gjestene våre, sier de.

– Vi skal skape liv her hele uken, fra morgen til kveld. Kommer du klokken syv så skal du få kaffe og frokost. Utover ettermiddagen starter vi pizzasalget, og kommer du på kvelden vil du oppleve en komplett restaurant og brasseri.
Øyvind Lofthus, restaurantgründer
Clemenskvartalet bygulvstorg