OSU tar i bruk populær beboer-app

Appen skal bidra til at det blir lettere for naboer å sammen skape byens beste nabolag! Først ut er Clemenskvartalet.

Med denne beboerappen blir det lettere for naboer og møtes, dele og lære av hverandre. Det kan tilrettelegges for alt fra deling av sykler og verktøy, til kunnskap om strikking og grønnsaksdyrking. Målet er at terskelen for å prate sammen og arrangere sosiale treff er så lav at alle føler seg invitert inn.

For å få til dette på best mulig måte, har OSU inngått samarbeid med Heime. Heime har laget nabolagsplattformen der beboere kan organisere og delta på aktiviteter, booke gjesteleiligheter og melde seg som en hjelpsom nabo. Heime engasjerer også en såkalt sosialvert, som skal hjelpe til med å arrangere aktiviteter og skape gode arenaer for samvær: I Clemenskvartelet er dette Vetle Bringsjord.

Ane Berbu Kleppe, prosjektleder boligkunder, forteller at beboertrivsel er svært viktig for OSU:

­– Målet vårt er jo å bygge Norges mest attraktive bolig- og næringsområde. Med gjengen i Heime sine erfaringer og engasjement, er vi sikre på at beboerne får en god start. Vi kommer til å legge til rette for at tette naboskap dannes, gjennom at man sammen kan gjøre aktiviteter og dyrke felles interesser.

Sosialt og praktisk: Slik vil appen se ut når beboerne åpner den. Der vil de både kunne løse praktiske oppgaver som booking og organisere aktiviteter og sosiale sammenkomster med naboene.

Høy aktivitet i Clemenskvartalet

Clemenskvartalet, som er innflytningsklart i 2023, er et samarbeidsprosjekt mellom HAV Eiendom og OSU. Appen til OSU er allerede tilgjengelig for de første beboerne som skal flytte inn her, men tanken er at denne tjenesten også skal utvides fremtidige boligprosjekter som OSU bygger i Bjørvika.

Hovedambisjonen til Heime er å legge til rette for at folk treffes, og det skal de gjøre sammen med oss og beboerne, forteller prosjektleder Ane Berbu Kleppe:


– OSU er opptatt av hva som skjer også etter at beboerne har overtatt nøklene. Vi vet at folk ofte trenger litt hjelp til å komme i gang med å være sosiale og etablere relasjonen, samtidig som vi vet hvor viktig en følelse av fellesskap er for at folk skal ha det bra.

Nær 50 beboere fra første salgstrinn har allerede åpnet appen og mange har registrert seg som såkalte ildsjeler – altså folk som sier at de ønsker å bidra til at det skapes at godt nabolag. Vetle Bringsjord, daglig leder i Heime og Clemenskvartalets sosialvert forteller at dette er en svært god start:

– Det er masse engasjement hos de kommende naboene! Et eksempel er at vi allerede før innflytning har startet en «grønne fingre-gruppe», som er populær. Gruppen skal sammen med en profesjonell gartner sørge for at takhagene blir en sosial møteplass. Dette er ett av over 40 forslag som kom frem på lanseringstreffet med beboere i forrige uke. De foreslo alt fra snekkerverksted for barn, til kajakklubb og -utleie, kricket og yoga. Engasjementet lover skikkelig godt for naboskapet, og vi er i gang med å utvikle disse forslagene videre.

Heime jobber også for å etablere samarbeide med aktører i bybildet, for eksempel med gallerier, kafeer og teatre.

– Heime hjelper altså til med å skape dette felleskapet, gjennom de sosiale arenaene, og ved å sette i gang aktivitetene. Vår visjon er at ingen trenger å være ensomme, avslutter sosialvert Vetle Bringsjord.