DSC 9339

OSU tar i bruk populær beboer-app

Appen skal bidra til at det blir lettere for naboer å sammen skape byens beste nabolag! Først ut er Clemenskvartalet.

Med denne beboerappen blir det lettere for naboer å møtes, dele og lære av hverandre. Det kan tilrettelegges for alt fra deling av sykler og verktøy, til kunnskap om strikking og grønnsaksdyrking. Målet er at terskelen for å prate sammen og arrangere sosiale treff er så lav at alle føler seg invitert inn.

For å få til dette på best mulig måte, har OSU inngått samarbeid med Heime. Heime har laget nabolagsplattformen der beboere kan organisere og delta på aktiviteter, booke gjesteleiligheter og melde seg som en hjelpsom nabo. Heime engasjerer også en såkalt sosialvert, som skal hjelpe til med å arrangere aktiviteter og skape gode arenaer for samvær: I Clemenskvartelet er dette Vetle Bringsjord.

Ane Berbu Kleppe, prosjektleder boligkunder, forteller at beboertrivsel er svært viktig for OSU:

­– Målet vårt er jo å bygge Norges mest attraktive bolig- og næringsområde. Med gjengen i Heime sine erfaringer og engasjement, er vi sikre på at beboerne får en god start. Vi kommer til å legge til rette for at tette naboskap dannes, gjennom at man sammen kan gjøre aktiviteter og dyrke felles interesser.

Skjermdump grupper samlet

Sosialt og praktisk: Slik vil appen se ut når beboerne åpner den. Der vil de både kunne løse praktiske oppgaver som booking og organisere aktiviteter og sosiale sammenkomster med naboene.

Høy aktivitet i Clemenskvartalet

Appen er allerede i flittig bruk av beboerne som har flyttet inn i Clemenskvartalet, og tanken er at tjenesten også skal utvides til fremtidige boligprosjekter som OSU bygger i Bjørvika.

Hovedambisjonen til Heime er å legge til rette for at folk treffes, og det skal de gjøre sammen med oss og beboerne, forteller prosjektleder Ane Berbu Kleppe:


– OSU er opptatt av hva som skjer også etter at beboerne har overtatt nøklene. Vi vet at folk ofte trenger litt hjelp til å komme i gang med å være sosiale og etablere relasjonen, samtidig som vi vet hvor viktig en følelse av fellesskap er for at folk skal ha det bra.

Vetle Bringsjord, daglig leder i Heime og Clemenskvartalets sosialvert forteller at tjenesten har hatt en svært god start:

– Det er masse engasjement hos de nye naboene! Takhagene blir en sosial møteplass ved hjelp av den aktive gartnergruppen. Grupper innen kultur, mat og vin har også mange medlemmer og alt er tilrettelagt for hyggelige aktiviteter fremover.

Det gjennomføres også ulike arrangementer i samarbeid med aktører på bygulvet, for eksempel med gallerier, kafeer og teatre.

– Heime hjelper altså til med å skape dette felleskapet, gjennom de sosiale arenaene, og ved å sette i gang aktivitetene. Vår visjon er at ingen trenger å være ensomme, avslutter sosialvert Vetle Bringsjord.