IMG 9257

Reiulf Ramstad Arkitekter skal tegne prosjekt B9

Både internasjonale og norske arkitektkontorer har kjempet om å få tegne et av våre siste boligbygg i Bjørvika. Nå har stjernearkitekt Reiulf Ramstad vunnet oppdraget.


Det nye boligprosjektet med rundt 140 leiligheter i Bjørvika, kommer mellom det kommende grøntarealet Kongsbakkealmenningen og boligene i Vannkunsten Syd, og med fjorden rett foran seg. Bygget står trolig ferdig i 2027, og er et våre siste boligprosjekter i nabolaget.

Reiulf Ramstad Arkitekter har kontorer både i Oslo og Danmark, og regnes som et av Norges beste og mest profilerte arkitektkontorer. De er kjent for unike boligprosjekter, fritidsboliger, barnehager, turistveg-prosjekter og kulturinstitusjoner både i Norge og i utlandet. Det inkluderer Pilestredet 77-79 og Bygdøynesveien 15 i Oslo, Nordsemkaia i Slemmestad, Mills of Deinze i Belgia, Knarvik kirke og Trollstigplatået. De jobber for tiden med det nye delen av Fram-museet i Oslo og den kommende togstasjonen i Gøteborg.

– Vi har fått mange henvendelser fra både internasjonale og norske arkitektkontorer om å få jobbe med dette prosjektet. Vi har vurdert mange av dem, men vi ønsket Reiulf Ramstad og hans team. Derfor er vi veldig fornøyde med at han han takket ja til oppdraget. Vi har stor respekt for det arbeidet de gjør og ser frem til samarbeidet, sier Karl Jon Sørli, sjef for prosjektet i OSU.

OSU Reiulf Ramstad boliger oversiktsbilde GRÅ 2022 Vianova

Prosjekt B9 kommer mellom Vannkunsten Syd, Sørenga, fjorden og Mariakvartalet.

Vil gjøre Bjørvika til et enda bedre sted å bo i og besøke

– Arkitektkontoret har et spennende, nyskapende og gjenkjennelig formspråk, som både er moderne og tidløs. De har gjennomførte konsepter, er opptatt av detaljer, kvalitetsmaterialer. De har tidligere vist at de klarer å få maksimalt ut av potensialet som ligger i tomtenes beliggenhet, hvor hver kvadratmeter og løsning er gjennomtenkt og optimal. Det vil bidra til å gjøre Bjørvika til et enda bedre sted å bo i og besøke, sier Sørli.

– Dette er en av Oslos flotteste tomter, og vi gleder oss til å jobbe med prosjektet. Det er et stort faglig ansvar, å jobbe med et bygg som blir så synlig i byen og som kommer til å prege inntrykket folk har av Bjørvika, sier arkitekt og professor Reiulf Ramstad, som leder Reiulf Ramstad Arkitekter.

– Et slikt prosjekt er både inspirerende og utfordrende, og vi har allerede hatt flere veldig gode og interessante samtaler med OSU. De er ambisiøse og er opptatt av kvalitet, samtidig som de tar jobben med å skape en levende og attraktiv bydel på alvor.
Reiulf Ramstad, leder av Reiulf Ramstad Arkitekter

Reiulf Ramstad er utdannet i Italia, ved Facoltà di Architettura, Università di Genova og Istituto Universitario di Architettura di Venezia. Han har vært professor ved assisterende professor ved NTNU og professor ved Arkitekthøyskolen i Oslo, og fått utmerkelsen æresmedlem av The American Institute of Architects.


Motta de siste nyhetene om utviklingen av Bjørvika!

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Ja takk, send meg informasjon om Bjørvikas utvikling (ca. en mail i måneden). Jeg godtar e-post fra OSU og vilkårene i personvernerklæringen.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.