Kongsbrygga

Kontakt megler

Kongsbrygga

Eksklusive boliger på bryggekanten i Bjørvika.

Velkommen til Kongsbrygga i historiske Bjørvika. Her utvikles 120 leiligheter i øvre prisklasse.

Kongsbrygga er det siste prosjektet som utvikles i Bispevika, før alt står ferdig rundt 2028. Prosjektet tegnes av anerkjente Reiulf Ramstad Arkitekter, og består av syv frittstående bygg som til sammen rommer 120 varierte leiligheter og syv næringslokaler på gateplan. Store deler av prosjektet skal bygges ut i sjøen, og fjorden vil ledes inn mellom bebyggelsen. På gateplan kommer restauranter, butikker og kulturtilbud.

Meld interesse i dag for å bli holdt orientert om videre fremdrift. Mer informasjon om prosjektet kommer snart.

Prosjektstatus

Innsendelse av rammesøknad

Mai 2024

Utgraving av tomt

Oppstart 2025

Salgsstart

Estimert 2025

Innflytting

Fra 2028
Arkitektoniske kvaliteter

Arkitektoniske kvaliteter

For å sikre variasjon, dynamikk og optimale sol- og siktforhold, har de syv byggene forskjellige høyder, dybder og detaljer.

Det arkitektoniske uttrykket er moderne og funksjonelt, samtidig som det er klassisk, med buede inngangspartier og vindusfelter, fasader i lys tegl, og visse referanser til italiensk byggeskikk.

Kongsbrygga får en gjennomgående høy kvalitet, hvor hver detalj er nøye gjennomtenkt og optimalisert for et godt bomiljø.

På gateplan blir det intime, hyggelige gågater, som leder til store, åpne møteplasser.

- Et hjem er så mye mer enn et funksjonelt program. det handler om vår historie, hvordan vi bebor våre rom og om å slippe livsglede inn i våre daglige omgivelser.
Reiulf Ramstad
Beliggenhet

Beliggenhet

Mellom Sørenga, Middelalderparken og fjorden, kommer den siste brikken i Bispevika-utviklingen.

I syd grenser Kongsbrygga til den frodige park-allmenningen Kongsbakken, som vil strekke seg fra Middelalderparken og helt ned til fjorden.

I øst ligger handlegaten Rostockgata, hvor beboerne vil finne alt de trenger i hverdagen. De første næringslokalene har allerede åpnet dørene.

I naboprosjektet Vannkunsten Syd, som ligger nord for Kongsbrygga, er også fjorden trukket inn mellom husene. Slik ivaretas og videreføres den unike maritime stemningen man får ved å komme tett på og innlemme sjøen.

Prosjektets vest-fasader ligger henvendt mot fjorden og Havnepromenaden. Herfra blir det langstrakte utsiktsforhold mot øyene i Oslofjorden.

Icon

Om navnet Kongsbrygga

Det nye boligprosjektet bygges på historisk grunn, i en helt sentral del av Middelalder-Oslo, nemlig havna. Under utgravningene i Bispevika har arkeologene gjort en mengde funn opp gjennom årene. Blant annet har de funnet en kraftig og unik brygge fra 1200-tallet. Brygga har gått i en rett linje fra det som var Kongsgården i Oslo på 1100- og 1200-tallet og ut i vannet. Det er delvis derfor arkeologene tenker at det kan være snakk om kongens brygge.

Den første delen av brygga ble funnet og navngitt i en utgravning allerede på begynnelsen av 90-tallet, og i fjor fant vi resten. Ved å kalle opp det nye prosjektet etter den ærverdige bryggen, bringer vi historien med oss videre.

Se film med arkeolog Håvard Hegdal, og lær mer om det spennende historiske funnet her.

Meld interesse for Kongsbrygga

Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om Kongsbrygga

Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta informasjon, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personværnerklæring.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.

Icon image

Andre boligprosjekter i Bjørvika