Mariakvartalet

Kontakt megler

Mariakvartalet

Urban energi og tilbaketrukket ro i grønne omgivelser

Mellom Middelalderparken, Sørenga, fargerike Clemenskvartalet og fjorden, kommer Mariakvartalet. Urbant og levende, men samtidig tilbaketrukket og et steinkast fra vannkanten.

Det nye kvartalet rommer 246 boliger, og ligger ved det frodige grøntområdet Kongsbakken og handlegaten Rostockgata. Mariakvartalet byr på en bred leilighetsmiks med alt fra store toppleiligheter med egne takhager til effektive 2-roms. Bygget får felles takterrasser med fantastiske solforhold og utsikt. På gateplan kommer servering, handel og service- og kulturtilbud.

Prosjektstatus

Utgraving av tomt

2022

Grunnarbeid

Juni 2023

Salgstrinn 1, 2 og 3 (av 4)

Lansert

Estimert innflytting

Fra 2026
Mariakvartalet E602 3 web
Mariakvartalet E502 3 web
Mariakvartalet G503 2
Mariakvartalet interior 28
Mariakvartalet interior 29
Prosjektet rommer en mengde ulike leilighetstyper.

Nå er 174 av 246 boliger lansert!

77% av de lanserte leilighetene er allerede solgt.

I Mariakvartalet er det stor variasjon av leilighetstyper. Velg blant 2-, 3- og 4-roms leiligheter, samt familieboliger, som er effektive 4-roms leiligheter på 87 kvm, optimaliserte for barnefamilier.

Finn ditt nye drømmehjem i boligvelgeren!

Boligvelger

Boligvelger

Finn leiligheten som passer for deg

Prospekt og salgsdokumenter

Her kan du se og laste ned dokumenter
Prospekt
Salgsoppgave
Leveransebeskrivelse
Leilighetshefte trinn 3
Kjøpekontrakt
Kontraktsdokument
Prisliste trinn 1
Prisliste trinn 2
Prisliste trinn 3
Vis dokumentene
Skjul dokumentene

Bildegalleri

Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika
Mariakvartalet i Bjørvika

Nyhetsfeed:

DSC 0930

Velkommen til visning!

Vår visningspaviljong sentralt i Bjørvika er åpen etter avtale og torsdager kl. 16-18. (NB: det er ikke visning torsdag 13. juni).

Her kan du se modeller av området, se materialprøver for interiør, få informasjon om utviklingen, og få hjelp av våre dyktige meglere til å finne drømmeboligen. Eiendomsmeglerne i Røisland & Co er eksperter på nybygg og Bjørvika, og har solgt alle boligene vi har utviklet i området de siste 10 årene.

Adresse: Torget ved Rostockgata 134 (utenfor inngangen til Meny, Vinmonopolet og Apotek1)

Kontakt megler

Vi hjelper deg med å finne din drømmebolig i Bjørvika!

Lars Bratseth

Lars Bratseth

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Lars Petter Hansrud

Lars Petter Hansrud

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Arkitektur

Arkitektur

For å sikre variasjon og dynamikk, har arkitekturen forskjellige høyder, dybder, materialer og farger.

Bygget vil ha totalt 11 oppganger med fasader i ulike høyder. Fasadene skal kles i nordisk tegl i varme nyanser, som gult, beige, rødt, grått og brunt. Det vil også være variasjon mellom fasadene i form av felter med ulikt leggemønster. Det indre gårdsrommet er utformet som en sosial og frodig byhage sammenkoblet til omkringliggende gater via en rekke høye, flotte portrom.

Mariakvartalet byhage

Prosjektet bygges som et kvartal, som gir en skjermet og frodig byhage i midten. Her kommer også en flott lekeplass, tilknyttet en barnehage som kommer i deler av byggets 2. etasje.

Kvartalet tegnes av Lund + Slaatto Arkitekter, som blant annet står bak Munch Brygge i Bjørvika. Munch Brygge vant Oslo Arkitekturforenings Arkitekturpris 2019 og Oslo bys arkitekturpris i 2020.
Leiligheter med høy standard

Leiligheter med høy standard

Felles for alle leiligheter er at de er utformet med gode og effektive planløsninger. Store vindusflater gir fine lysforhold, og det er høy standard på interiør og materialer.

Alle leiligheter får balkong eller hageparsell på taket. Noen boliger får i tillegg fransk balkong eller flere balkonger.

2023 09 062805
2023 09 062915
Mariakvartalet Interiør Vinkel 03 A402 Bad Hvete v2 3 Destate no
2023 09 062778
2023 09 062919
Mariakvartalet Interiør Vinkel 03 A402 Bad Mokka v2 3 Destate no
2023 09 062865
2023 09 062910
Mariakvartalet Interiør Vinkel 03 A402 Bad Demring v2 3 Destate no

Velg blant tre ulike interiørretninger.

For at du skal kunne skape et personlig hjem tilpasset din egen smak, har våre interiørkonsulenter satt sammen tre ulike interiørretninger som man kan velge blant uten ekstra kostnad. Her er materialer, farger og produkter nøye utvalgt for å skape en helhetlig stil.
Interiøret som omhandles av valgt stilretning er blant annet kjøkkenfronter, benkeplate, armatur, veggfarger og baderomsfliser. Du vil også få muligheten til å gjøre ytterligere tilpasninger i tilvalgsprosessen.

Hvete - lys og delikat

Fargepaletten i vakre, nøytrale nyanser løfter frem det myke og tidløse og lar det enkle og ekte få stå i fokus. Kombinasjonen av de lyse tonene og varm eik danner en avslappende atmosfære.

Mokka - tøff og sofistikert

Fargepaletten er mild og naturlig med solide jordfarger, som går fra dyp mokka til varm greige. Kombinasjonen av de jordnære tonene gir assosiasjoner til naturen og dens milde farge-harmonier.

Demring - luftig og kjølig

Inspirasjonen er hentet fra luft og hav. Fargepaletten i kjølige toner gjør uttrykket diskret og behagelig samtidig som det er friskt. Kombiner de lyse, gråblå tonene med mørkere blått for et tidløst uttrykk, eller kombiner med varme, dype jordfarger for å skape en spennende kontrast i interiøret.

– Det er fantastisk utsikt fra kvartalet mot Ekebergåsen, Middelalderparken, Kongsbakken og fjorden. Hver enkelte leilighet byr på en helt egen utsiktssituasjon, som gir en stor variasjon av bokvaliteter i kvartalet.
Espen Pedersen, Sivilarkitekt MNAL og partner i Lund+Slaatto Arkitekter
Mariakvartalet Eksteriør Oversiktsfoto 02 v3 3destate no

Mariakvartalets beliggenhet er perfekt for deg som ønsker å bo urbant, men samtidig tilbaketrukket i Bjørvika.

Byggets østfasade får utsikt mot den flotte Middelalderparken og Mariakirke-ruinene, som Mariakvartalet er oppkalt etter. Ved å navngi prosjektet etter Mariakirken, hedrer vi Bjørvikas stolte historie og bringer den med oss videre.

Meld interesse for Mariakvartalet

Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om Mariakvartalet

Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta informasjon, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personværnerklæring.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.

Uteområder for rekreasjon og lek

Uteområder for rekreasjon og lek

Takterrasser

Det vil bli både felles og private takterrasser. De felles takterrassene ligger i 9. etasje og er delt opp i ulike soner for avslapning, hyggelige måltider og for å nyte den fantastiske utsikten. På to av takene kommer lysthus med utekjøkken som kan benyttes til sosiale sammenkomster.

Takparseller

På de ulike takterrassene finner man totalt ca. 20 takparseller på 10–12 kvm hver. De tilhører hovedsakelig noen få boliger som ikke får egen balkong. Noen takparseller kommer også for salg.

En frodig byhage

I byhagen er det gode solforhold og et grønt landskap med rik beplantning og stor variasjon av ulike arter. Vegetasjonen endres gjennom årstidene, og på bakken kommer små regnbed og natursteindekker i ulike formater og varme farger. Det kommer også en flott lekeplass i byhagen, tilknyttet den nye barnehagen i kvartalet.

Beboerne får inngangsparti fra byhagen eller fra passasjene. Gjennom byhagen ønskes du «velkommen hjem» med organiske formede ganglinjer, og får tilgang til kajakkstativ med kajakker til utlån, sykkelparkering, grillplass, bordtennisbord og sittebenker.

Icon

Barnehagen

I kvartalets 2. etasje, østvendt mot Kong Håkon 5. gate og med hovedinngang fra byhagen, kommer en 4-avdelings barnehage med en spennende lekeplass i deler av byhagen.

Det at barnehagen er løftet over gateplan gjør den skjermet fra innsyn og bidrar til en rolig atmosfære, godt med lys og åpent utsyn til de grønne omgivelsene i Middelalderparken og byhagen utenfor. Lekeplassen kan benyttes av allmennheten utenfor barnehagens åpningstid, og skjermes fra resten av byhagen med beplantning og rekkverk.

Kongsbakken

Kongsbakken

Det frodige grøntområdet Kongsbakken blir en herlig oase som vil berike nabolaget.

Friområdet knytter sammen den pulserende og innholdsrike Havnepromenaden, hvor du finner restauranter og sjarmerende kafeer, med den mer avslappede og tilbaketrukne atmosfæren i Loallmenningen. Samtidig fungerer Kongsbakken som en bro mellom Middelalderparken og fjorden, og skaper et naturskjønt rammeverk for den historiske utsikten mot Akershus Festning fra Mariakirkens ruiner.

– Kongsbakken blir til et frodig parkområde, et perfekt tilfluktssted for barn og familier fra nærliggende boligområder og barnehager. Kongsbakken vil ha et høyt naturinnhold, med belegg, materialer, inventar og beplantning som inspirerer og inviterer til fysisk aktivitet, lek og opphold og en trygg strand for bading.
Franziska Meisel, Landskapsarkitekt og faglig leder SLA Norge
Parkering og boder

Parkering og boder

I kjelleretasjen vil det være boder og parkeringsplasser for både sykkel og bil. Via kjelleren kan beboerne gå tørrskodd året rundt til Meny, Vinmonopolet og Apotek1, som ligger i kjelleretasjen i nabobygget Clemenskvartalet.

Det vil også være soner med sykkelparkering i byhagen. I gatene rundt hele bygget kommer snøsmelteanlegg, for å kunne ferdes enkelt og trygt året rundt. Anlegget leder også inn i byhagen og helt frem til inngangspartiene.

Icon

Miljøsertifiserte boliger sikrer et godt bomiljø

Kjøper du leilighet av OSU, er du garantert et hjem med høy klima- og miljøkvalitet i alle ledd.

Alle boligene fra OSU bygges etter den norske utgaven av Europas fremste miljøsertifisering BREEAM, som premierer miljøprestasjoner som ligger over dagens standard. BREEAM-Nor innebærer at det stilles svært strenge miljøkrav i alle ledd av boligutviklingen, for å sikre et miljøvennlig bygg. Kravene gjelder standarden på alt fra helse- og inneklima, energi, transport, vann, materialbruk, avfallshåndtering, arealbruk, økologi og forurensning.

I en BREEAM-sertifisert leilighet får du renere luft inne, fravær av miljøgifter, et allergivennlig bomiljø og rikelig med dagslys. Det innebærer også bedre energieffektivitet som gir lavere energikostnader, gode uteoppholdsarealer, lett tilgjengelig kollektivtransport samt god elbil- og sykkelparkering.

Dagens bilde fra byggeplassen

Image
Icon

Fordeler ved å kjøpe nybygg:

Økonomisk og praktisk trygghet:

 • 5 års reklamasjonsrett og garantier fra utbygger.
 • Du betaler 10% ved kontraktinngåelse, og resten ved overtakelse.
 • Lav dokumentavgift.
 • Du har god tid til salg av eksisterende bolig.
 • Det utføres en befaring etter ett år hvor eventuelle nyoppdagede forhold kan rettes opp.

Boligens standard:

 • Alt er nytt og moderne.
 • Arealeffektive løsninger.
 • Du får heis, bod og mulighet for garasjeplass.
 • Du kan velge blant ulike interiørretninger og gjøre tilvalg hvis du er tidlig ute.
 • Få tilpasset boligen etter dine behov.
 • OSU miljøsertifiserer byggene, som gir energieffektive boliger med godt inneklima.
 • Lite vedlikehold.
Icon image

Andre boligprosjekter i Bjørvika