Mariakvartalet

Kontakt megler

Mariakvartalet – kommer for salg

Et lunt og familievennlig boligprosjekt i grønne omgivelser

I Bispevika syd, mellom Middelalderparken, Sørenga, fargerike Clemenskvartalet og fjorden, kommer Mariakvartalet snart for salg. Urbant og levende, men samtidig tilbaketrukket og et stenkast fra vannkanten. Det beste Oslo har å by på.

Det nye boligprosjektet rommer hele 245 boliger, og ligger ved den grønne allmenningen Kongsbakken og handlegaten Rostockgata. Mariakvartalet byr på en bred leilighetsmiks med alt fra store toppleiligheter med egne takhager til effektive 2-roms. Bygget får felles takterrasser med fantastiske solforhold og utsikt. På gateplan kommer servering, handel og service- og kulturtilbud.

Prosjektstatus

Utgraving av tomt

2022

Salgsstart

Estimert 2. halvår 2023

Fundamentering

Mars 2023

Estimert innflytting

2026
Icon

Navnekonkurranse

Sommeren 2022 (1.–31. juli) ba vi publikum om hjelp til å navngi det nye bygget. Det var totalt 216 personer som deltok i navnekonkurransen, hvorav ti personer foreslo det flotte navnet Mariakvartalet. En intern jury kåret Mariakvartalet som det beste navnet for prosjektet. Vi trakk tre vinnere blant de ti som fikk et gavekort på kr. 2000,– fra Oslobukta.

Takk for bidraget, Mette Husemoen, Kirsti Nyhus og Pål Vøien!

Juryens begrunnelse er som følger:

– Et steinkast unna det nye boligprosjektet ligger Mariakirke-ruinene i Middelalderparken. Boligene i byggets østfasade får utsikt mot den flotte parken og ruinene. Mariakirken var en viktig kirke i middelalderen, en mektig politisk institusjon og kapell for kongen. Den første kirken ble oppført allerede rundt 1000-tallet. Dagens ruiner er utført i rødlig teglsten, som det nye prosjektet også vil kles med. Mariakirken var et sentralt bygg i Middelalderen som samlet innbyggerne til store begivenheter. Det nye boligprosjektet vil på lik måte være et samlingspunkt for flere hundre beboere og besøkende, og ved å navngi prosjektet etter Mariakirken, hedrer vi Bjørvikas stolte historie og bringer den med oss videre.

Prosjektet bygges som et kvartal, som gir en skjermet og frodig byhage i midten. Her kommer også en flott lekeplass, tilknyttet en barnehage som kommer i deler av byggets 2. etasje.

Arkitektur og materialer

For å sikre variasjon og dynamikk, har arkitekturen forskjellige høyder, dybder, materialer og farger.

Bygget vil ha totalt 11 oppganger med fasader i ulike høyder. Fasadene skal kles i miljøvennlig, nordisk tegl i varme nyanser, som gult, beige, rødt, grått og brunt. Det vil også være variasjon mellom fasadene i form av felter med ulikt leggemønster. Høye portaler leder deg fra omkringliggende gater og inn til den frodige byhagen.

Prosjektet tegnes av Lund + Slaatto Arkitekter, som blant annet står bak Munch Brygge i Bjørvika. Munch Brygge vant Oslo Arkitekturforenings Arkitekturpris 2019 og Oslo bys arkitekturpris i 2020.

Leiligheter med god standard og valgmuligheter

Felles for alle leiligheter er funksjonelle planløsninger, gode lysforhold og god standard på interiør og materialer. Man kan velge blant tre ulike interiørretninger.

Mariakvartalet byr på en bred leilighetsmiks med alt fra store toppleiligheter med egne takhager til effektive 2-roms.

Alle leiligheter får balkong eller hageparsell på taket. Noen boliger får i tillegg fransk balkong eller flere balkonger.

Urbant og levende, men samtidig tilbaketrukket og et stenkast fra vannkanten.

Uteområder for rekreasjon og lek

Takterrasser

Det vil bli både felles og private takterrasser. De felles takterrassene ligger i 9. etasje og er delt opp i ulike soner for avslapning og hyggelige måltider.

Takparseller

På de ulike takterrassene finner man totalt ca. 20 takparseller på 10–12 kvm hver. De tilhører hovedsakelig noen få boliger som ikke får egen balkong. Noen takparseller kommer også for salg.

En frodig byhage

I byhagen er det gode solforhold, en egen sosial grillplass, bordtennisbord, sykkelparkering og rik beplantning.

I byggets østvendte 2. etasje kommer en 4-avdelings barnehage med Oslos flotteste lekeplass beliggende i deler av byhagen. Lekeplassen kan benyttes av beboere utenfor barnehagens åpningstid, og skjermes fra resten av byhagen med beplantning og rekkverk.

Parkering og boder

I kjelleretasjen vil det være boder og parkeringsplasser for både sykkel og bil. I byhagen vil det også være soner med sykkelparkering.

I gatene rundt hele bygget kommer snøsmelteanlegg, for å kunne ferdes enkelt og trygt året rundt. Anlegget leder også inn i byhagen og helt frem til inngangspartiene.

Icon

Miljøsertifiserte boliger sikrer et godt bomiljø

Kjøper du leilighet av OSU, er du garantert et hjem med høy klima- og miljøkvalitet i alle ledd.

Alle boligene fra OSU bygges etter den norske utgaven av Europas fremste miljøsertifisering BREEAM, som premierer miljøprestasjoner som ligger over dagens standard. BREEAM-Nor innebærer at det stilles svært strenge miljøkrav i alle ledd av boligutviklingen, for å sikre et miljøvennlig bygg. Kravene gjelder standarden på alt fra helse- og inneklima, energi, transport, vann, materialbruk, avfallshåndtering, arealbruk, økologi og forurensning.

I en BREEAM-sertifisert leilighet får du renere luft inne, fravær av miljøgifter, et allergivennlig bomiljø og rikelig med dagslys. Det innebærer også bedre energieffektivitet som gir lavere energikostnader, gode uteoppholdsarealer, kvalitetssikret akustikk, lett tilgjengelig kollektivtransport samt god elbil- og sykkelparkering.

Kontakt megler

Vi hjelper deg med å finne din drømmebolig i Bjørvika!

Lars Bratseth

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Per Henrik Rolfsen

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Meld interesse for Mariakvartalet

Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om Mariakvartalet

Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta informasjon, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personværnerklæring.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.

Icon image

Andre boligprosjekter i Bjørvika