Mariakvartalet

Kontakt megler

Mariakvartalet

Urban energi og tilbaketrukket ro i grønne omgivelser

Mellom Middelalderparken, Sørenga, fargerike Clemenskvartalet og fjorden, kommer Mariakvartalet. Urbant og levende, men samtidig tilbaketrukket og et steinkast fra vannkanten.

Det nye kvartalet rommer 246 boliger, og ligger ved den grønne allmenningen Kongsbakken og handlegaten Rostockgata. Mariakvartalet byr på en bred leilighetsmiks med alt fra store toppleiligheter med egne takhager til effektive 2-roms. Bygget får felles takterrasser med fantastiske solforhold og utsikt. På gateplan kommer servering, handel og service- og kulturtilbud.

I trinn 3 har arkitektene tegnet en egen oppgang med familieboliger, som er effektive 4-roms leiligheter på 87 kvm, optimaliserte for barnefamilier.

43 nye leiligheter kommer for salg 5. mars!

Nå forbereder vi salgsstart for trinn 3, som inneholder 43 stk 2- og 4-roms leiligheter fra 40 til 87 kvm, beliggende syd-øst i kvartalet. Mange av 4-roms leilighetene har en attraktiv beliggenhet vestvendt inn mot den frodige byhagen eller sydvendt mot det grønne friområdet Kongsbakken.

Familieboliger

Nå kommer også en egen oppgang med familieboliger, som er effektive 4-roms leiligheter på 87 kvm, optimaliserte for barnefamilier. Her får man tre gode soverom, bad + ekstra wc-rom, en god planløsning med ulike oppholdssoner og ekstra stor bod i kjeller. Oppgangen har også tilgang til et fellesrom i kjelleren, hvor man kan skylle klær og utstyr.

Trinn 3 inneholder ingen 3-roms, så hvis man er ute etter det må man se til salgstrinn 1 og 2, hvor det fortsatt er ledige leiligheter. Finn ditt nye drømmehjem i boligvelgeren!

Prosjektstatus

Utgraving av tomt

2022

Grunnarbeid

Juni 2023

Salgsstart trinn 3

Mars 2024

Estimert innflytting

2026

Boligvelger

Prøv vår boligvelger for å finne leiligheten som passer for deg

Prospekt og salgsdokumenter

Her kan du se og laste ned dokumenter
Prospekt
Leilighetshefte trinn 1
Leilighetshefte trinn 2
Salgsoppgave
Kjøpekontrakt
Leveransebeskrivelse
Kontraktsdokument
Prisliste
Vis dokumentene
Skjul dokumentene

Arkitektur og materialer

For å sikre variasjon og dynamikk, har arkitekturen forskjellige høyder, dybder, materialer og farger.

Bygget vil ha totalt 11 oppganger med fasader i ulike høyder. Fasadene skal kles i nordisk tegl i varme nyanser, som gult, beige, rødt, grått og brunt. Det vil også være variasjon mellom fasadene i form av felter med ulikt leggemønster. Det indre gårdsrommet er utformet som en sosial og frodig byhage sammenkoblet til omkringliggende gater via en rekke høye, flotte portrom.

Prosjektet bygges som et kvartal, som gir en skjermet og frodig byhage i midten. Her kommer også en flott lekeplass, tilknyttet en barnehage som kommer i deler av byggets 2. etasje.

Kvartalet tegnes av Lund + Slaatto Arkitekter, som blant annet står bak Munch Brygge i Bjørvika. Munch Brygge vant Oslo Arkitekturforenings Arkitekturpris 2019 og Oslo bys arkitekturpris i 2020.

Bildegalleri

Leiligheter med god standard og valgmuligheter

Felles for alle leiligheter er at de er utformet med gode og effektive planløsninger. Store vindusflater gir fine lysforhold, og det er høy standard på interiør og materialer.

Alle leiligheter får balkong eller hageparsell på taket. Noen boliger får i tillegg fransk balkong eller flere balkonger.

Velg blant tre ulike interiørretninger.

For at du skal kunne skape et personlig hjem tilpasset din egen smak, har våre interiørkonsulenter satt sammen tre ulike interiørretninger som man kan velge blant uten ekstra kostnad. Her er materialer, farger og produkter nøye utvalgt for å skape en helhetlig stil.
Interiøret som omhandles av valgt stilretning er blant annet kjøkkenfronter, benkeplate, armatur, veggfarger og baderomsfliser. Du vil også få muligheten til å gjøre ytterligere tilpasninger i tilvalgsprosessen.

Hvete - lys og delikat

Fargepaletten i vakre nøytrale nyanser løfter frem det myke og tidløse og lar det enkle og ekte få stå i fokus. Kombinasjonen av de lyse tonene og varm eik danner en avslappende atmosfære.

Mokka - tøff og sofistikert

Fargepaletten er mild og naturlig med solide jordfarger som går fra en dyp mokka til varm greige. Kombinasjonen av de jordnære tonene gir assosiasjoner til naturen og dens milde farge-harmonier.

Demring - luftig og kjølig

Inspirasjonen er hentet fra luft og hav. Fargepaletten i kjølige toner gjør uttrykket diskret og behagelig samtidig som det er friskt. Kombiner de lyse gråblå tonene til mørkere blått for et tidløst uttrykk, eller kombiner med varme, dype jordfarger for å skape en spennende kontrast i interiøret.

– Det er fantastiske utsiktssituasjoner fra kvartalet mot Ekebergåsen, Middelalderparken, Kongsbakkallmenningen og fjorden. Leilighetene er orientert for å optimalisere de ulike kvalitetene som utsiktssituasjonen for hver enkelte bolig byr på. Dette gir en stor variasjon av bokvaliteter i hele kvartalet.
Espen Pedersen, Sivilarkitekt MNAL og partner i Lund+Slaatto Arkitekter

Mariakvartalets beliggenhet er perfekt for deg som ønsker å bo urbant, men samtidig tilbaketrukket i Bjørvika.

Boligene i byggets østfasade får utsikt mot den flotte Middelalderparken og Mariakirke-ruinene. Ved å navngi prosjektet etter Mariakirken, hedrer vi Bjørvikas stolte historie og bringer den med oss videre.

Uteområder for rekreasjon og lek

Takterrasser

Det vil bli både felles og private takterrasser. De felles takterrassene ligger i 9. etasje og er delt opp i ulike soner for avslapning, hyggelige måltider og for å nyte den fantastiske utsikten. På to av takene kommer lysthus med utekjøkken som kan benyttes til sosiale sammenkomster.

Takparseller

På de ulike takterrassene finner man totalt ca. 20 takparseller på 10–12 kvm hver. De tilhører hovedsakelig noen få boliger som ikke får egen balkong. Noen takparseller kommer også for salg.

En frodig byhage

I byhagen er det gode solforhold og et grønt landskap med rik beplantning og stor variasjon av ulike arter. Vegetasjonen endres gjennom årstidene, og på bakken kommer små regnbed og natursteindekker i ulike formater og varme farger. Det kommer også en flott lekeplass i byhagen, tilknyttet den nye barnehagen i kvartalet.

Beboerne får inngangsparti fra byhagen eller fra passasjene. Gjennom byhagen ønskes du «velkommen hjem» med organiske formede ganglinjer, og får tilgang til kajakkstativ med kajakker til utlån, sykkelparkering, grillplass, bordtennisbord og sittebenker.

Icon

Barnehagen

I kvartalets 2. etasje, østvendt mot Kong Håkon 5. gate og med hovedinngang fra byhagen, kommer en 4-avdelings barnehage med en spennende lekeplass i deler av byhagen.

Det at barnehagen er løftet over gateplan gjør den skjermet fra innsyn og bidrar til en rolig atmosfære, godt med lys og åpent utsyn til de grønne omgivelsene i Middelalderparken og byhagen utenfor. Lekeplassen kan benyttes av allmennheten utenfor barnehagens åpningstid, og skjermes fra resten av byhagen med beplantning og rekkverk.

Kongsbakken

Den tilstøtende Kongsbakken blir en herlig, grønn oase som er skreddersydd for å berike livet til beboerne i Bispevika. Dette attraktive friområdet knytter sammen den pulserende og innholdsrike Havnepromenaden, hvor du finner et utvalg av flotte restauranter og sjarmerende kafeer, med den mer avslappede og tilbaketrukne atmosfæren i Loallmenningen. Samtidig fungerer Kongsbakken som en bro mellom Middelalderparken og fjorden, og skaper et frodig og naturskjønt rammeverk for den historiske utsikten mot Akershus Festning fra Mariakirkens ruiner.

Kongsbakken vil bringe norsk natur tett på de nye boligene og bidra til å skape et godt og sunt liv for beboerne i nabolaget.

– Kongsbakken blir til et frodig parkområde, et perfekt tilfluktssted for barn og familier fra nærliggende boligområder og barnehager. Kongsbakken vil ha et høyt naturinnhold, med belegg, materialer, inventar og beplantning som inspirerer og inviterer til fysisk aktivitet, lek og opphold og en trygg strand for bading.
Franziska Meisel, Landskapsarkitekt og faglig leder SLA Norge

Parkering og boder

I kjelleretasjen vil det være boder og parkeringsplasser for både sykkel og bil. Via kjelleren kan beboerne gå tørrskodd året rundt til Meny, Vinmonopolet og Apotek1, som ligger i kjelleretasjen i nabobygget Clemenskvartalet.

Det vil også være soner med sykkelparkering i byhagen. I gatene rundt hele bygget kommer snøsmelteanlegg, for å kunne ferdes enkelt og trygt året rundt. Anlegget leder også inn i byhagen og helt frem til inngangspartiene.

Icon

Miljøsertifiserte boliger sikrer et godt bomiljø

Kjøper du leilighet av OSU, er du garantert et hjem med høy klima- og miljøkvalitet i alle ledd.

Alle boligene fra OSU bygges etter den norske utgaven av Europas fremste miljøsertifisering BREEAM, som premierer miljøprestasjoner som ligger over dagens standard. BREEAM-Nor innebærer at det stilles svært strenge miljøkrav i alle ledd av boligutviklingen, for å sikre et miljøvennlig bygg. Kravene gjelder standarden på alt fra helse- og inneklima, energi, transport, vann, materialbruk, avfallshåndtering, arealbruk, økologi og forurensning.

I en BREEAM-sertifisert leilighet får du renere luft inne, fravær av miljøgifter, et allergivennlig bomiljø og rikelig med dagslys. Det innebærer også bedre energieffektivitet som gir lavere energikostnader, gode uteoppholdsarealer, lett tilgjengelig kollektivtransport samt god elbil- og sykkelparkering.

Dagens bilde fra byggeplassen

Image

Meld interesse for Mariakvartalet

Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om Mariakvartalet

Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta informasjon, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personværnerklæring.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.

Visningssenter

Velkommen til visning!

Vår visningspaviljong i Bjørvika er åpen etter avtale med megler. Ta kontakt for å avtale privatvisning (visning kan også avholdes digitalt).

Her kan du se 3D-modell og fysiske modeller av området, få informasjon om utviklingen, og få hjelp av våre dyktige meglere til å finne drømmeboligen.

Eiendomsmeglerne i Røisland & Co er eksperter på nybygg og Bjørvika, og har solgt alle boligene vi har utviklet i området de siste 10 årene.

Adresse: Rostockgata 134 (vis a vis)

Kontakt megler

Vi hjelper deg med å finne din drømmebolig i Bjørvika!

Lars Bratseth

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Lars Petter Hansrud

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Icon

Fordeler ved å kjøpe nybygg:

Økonomisk og praktisk trygghet:

 • 5 års reklamasjonsrett og garantier fra utbygger.
 • Du betaler 10% ved kontraktinngåelse, og resten ved overtakelse.
 • Lav dokumentavgift.
 • Du har god tid til salg av eksisterende bolig.
 • Det utføres en befaring etter ett år hvor eventuelle nyoppdagede forhold kan rettes opp.

Boligens standard:

 • Alt er nytt og moderne.
 • Arealeffektive løsninger.
 • Du får heis, bod og mulighet for garasjeplass.
 • Du kan velge blant ulike interiørretninger og gjøre tilvalg hvis du er tidlig ute.
 • Få tilpasset boligen etter dine behov.
 • OSU miljøsertifiserer byggene, som gir energieffektive boliger med godt inneklima.
 • Lite vedlikehold.
Icon image

Andre boligprosjekter i Bjørvika