Mariakvartalet

Kontakt megler

Mariakvartalet – kommer for salg 9. oktober

Urban energi og tilbaketrukket ro i grønne omgivelser

Mellom Middelalderparken, Sørenga, fargerike Clemenskvartalet og fjorden, kommer Mariakvartalet snart for salg. Urbant og levende, men samtidig tilbaketrukket og et stenkast fra vannkanten. Det beste Oslo har å by på.

Det nye kvartalet rommer 246 boliger, og ligger ved den grønne allmenningen Kongsbakken og handlegaten Rostockgata. Mariakvartalet byr på en bred leilighetsmiks med alt fra store toppleiligheter med egne takhager til effektive 2-roms. Bygget får felles takterrasser med fantastiske solforhold og utsikt. På gateplan kommer servering, handel og service- og kulturtilbud.

Prosjektstatus

Utgraving av tomt

2022

Grunnarbeid

Juni 2023

Salgsstart

9. oktober

Estimert innflytting

2026
Icon

Første salgstrinn lanseres mandag 9. oktober.

Salgstrinn 1 inneholder 78 stk leiligheter fra 40 -119 kvm, som ligger på det nord-vestre hjørnet av bygget. Ved salgsstart vil registrerte interessenter få tilsendt prisliste, link til boligvelger og salgsdokumenter. Budfrist er satt til 17. oktober kl. 12:00, 8 dager etter lansering.

Her kan du melde interesse for å bli holdt orientert.

Prosjektet bygges som et kvartal, som gir en skjermet og frodig byhage i midten. Her kommer også en flott lekeplass, tilknyttet en barnehage som kommer i deler av byggets 2. etasje.

Arkitektur og materialer

For å sikre variasjon og dynamikk, har arkitekturen forskjellige høyder, dybder, materialer og farger.

Bygget vil ha totalt 11 oppganger med fasader i ulike høyder. Fasadene skal kles i miljøvennlig, nordisk tegl i varme nyanser, som gult, beige, rødt, grått og brunt. Det vil også være variasjon mellom fasadene i form av felter med ulikt leggemønster. Høye portaler leder deg fra omkringliggende gater og inn til den frodige byhagen.

Prosjektet tegnes av Lund + Slaatto Arkitekter, som blant annet står bak Munch Brygge i Bjørvika. Munch Brygge vant Oslo Arkitekturforenings Arkitekturpris 2019 og Oslo bys arkitekturpris i 2020.

Meld interesse for Mariakvartalet

Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om Mariakvartalet

Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta informasjon, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personværnerklæring.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.

Leiligheter med god standard og valgmuligheter

Felles for alle leiligheter er funksjonelle planløsninger, gode lysforhold og god standard på interiør og materialer.

Alle leiligheter får balkong eller hageparsell på taket. Noen boliger får i tillegg fransk balkong eller flere balkonger.

Velg blant tre ulike interiørretninger

Hvete - lys og delikat

Fargepaletten i vakre nøytrale nyanser løfter frem det myke og tidløse og lar det enkle og ekte få stå i fokus. Kombinasjonen av de lyse tonene og varm eik danner en avslappende atmosfære.

Mokka - tøff og sofistikert

Fargepaletten er mild og naturlig med solide jordfarger som går fra en dyp mokka til varm greige.

Demring - luftig og kjølig

Inspirasjonen er hentet fra luft og hav. Fargepaletten i kjølige toner gjør uttrykket diskret og behagelig samtidig som det er friskt. Kombiner de lyse gråblå tonene til mørkere blått for et tidløst uttrykk, eller kombiner med varme, dype jordfarger for å skape en spennende kontrast i interiøret.

Urbant og levende, men samtidig tilbaketrukket og et stenkast fra vannkanten.

Boligene i byggets østfasade får utsikt mot den flotte Middelalderparken og Mariakirke-ruinene. Ved å navngi prosjektet etter Mariakirken, hedrer vi Bjørvikas stolte historie og bringer den med oss videre.

Uteområder for rekreasjon og lek

Takterrasser

Det vil bli både felles og private takterrasser. De felles takterrassene ligger i 9. etasje og er delt opp i ulike soner for avslapning og hyggelige måltider.

Takparseller

På de ulike takterrassene finner man totalt ca. 20 takparseller på 10–12 kvm hver. De tilhører hovedsakelig noen få boliger som ikke får egen balkong. Noen takparseller kommer også for salg.

En frodig byhage

I byhagen er det gode solforhold, en egen sosial grillplass, bordtennisbord, sykkelparkering og rik beplantning.

I byggets østvendte 2. etasje kommer en 4-avdelings barnehage med Oslos flotteste lekeplass beliggende i deler av byhagen. Lekeplassen kan benyttes av beboere utenfor barnehagens åpningstid, og skjermes fra resten av byhagen med beplantning og rekkverk.

Parkering og boder

I kjelleretasjen vil det være boder og parkeringsplasser for både sykkel og bil. I byhagen vil det også være soner med sykkelparkering.

I gatene rundt hele bygget kommer snøsmelteanlegg, for å kunne ferdes enkelt og trygt året rundt. Anlegget leder også inn i byhagen og helt frem til inngangspartiene.

Icon

Miljøsertifiserte boliger sikrer et godt bomiljø

Kjøper du leilighet av OSU, er du garantert et hjem med høy klima- og miljøkvalitet i alle ledd.

Alle boligene fra OSU bygges etter den norske utgaven av Europas fremste miljøsertifisering BREEAM, som premierer miljøprestasjoner som ligger over dagens standard. BREEAM-Nor innebærer at det stilles svært strenge miljøkrav i alle ledd av boligutviklingen, for å sikre et miljøvennlig bygg. Kravene gjelder standarden på alt fra helse- og inneklima, energi, transport, vann, materialbruk, avfallshåndtering, arealbruk, økologi og forurensning.

I en BREEAM-sertifisert leilighet får du renere luft inne, fravær av miljøgifter, et allergivennlig bomiljø og rikelig med dagslys. Det innebærer også bedre energieffektivitet som gir lavere energikostnader, gode uteoppholdsarealer, kvalitetssikret akustikk, lett tilgjengelig kollektivtransport samt god elbil- og sykkelparkering.

Dagens bilde fra byggeplassen

Image

Visningssenter

Vårt visningssenter i Bjørvika er åpent torsdager fra 16-18, eller etter avtale med megler.

Adresse: Dronning Eufemias gate 55

Eiendomsmeglerne i Røisland & Co er eksperter på nyboligprosjekter i Bjørvika, og har solgt alle boligene OSU har bygget i området.

Icon

Fordeler ved å kjøpe nybygg:

Økonomisk og praktisk trygghet:

 • 5 års reklamasjonsrett og garantier fra utbygger.
 • Du betaler 10% ved kontraktinngåelse, og resten ved overtakelse.
 • Lav dokumentavgift.
 • Du har god tid til salg av eksisterende bolig.
 • Det utføres en befaring etter ett år hvor eventuelle nyoppdagede forhold kan rettes opp.

Boligens standard:

 • Alt er nytt og moderne.
 • Arealeffektive løsninger.
 • Du får heis, bod og mulighet for garasjeplass.
 • Du kan velge blant ulike interiørretninger og gjøre tilvalg hvis du er tidlig ute.
 • Få tilpasset boligen etter dine behov.
 • OSU miljøsertifiserer byggene, som gir energieffektive boliger med godt inneklima.
 • Lite vedlikehold.

Kontakt megler

Vi hjelper deg med å finne din drømmebolig i Bjørvika!

Lars Bratseth

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Lars Petter Hansrud

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Icon image

Andre boligprosjekter i Bjørvika