DSC 6739

– Vi har funnet vårt drømmested

Etter to år i leid leilighet i Bjørvika, kjøpte Klaudia og Mauro sin egen leilighet i fargerike Clemenskvartalet. – Vi har funnet vårt drømmested, sier paret.

Etter flere år i Bergen, flyttet Klaudia Eryka Wasik (26) og Mauro R. Noriega (28) til Oslo, og inn i en leid leilighet i Vannkunsten i Bjørvika.

– Vi ble veldig fort glade i området, og tenkte at dette stedet var perfekt for oss. Midt i byen, men likevel så nærme marka. Da en leilighet i Clemenskvartalet ble ledig, slo vi til og kjøpte for første gang vårt eget sted. Det er et valg vi aldri har angret på, sier Klaudia.

Bilde1

Stue og kjøkken er lyst og åpent med store vindusflater.

I juni 2023 var de på plass i leiligheten på 52 kvadratmeter, i fjerde etasje i det nye og fargerike kvartalet i Bjørvika.

– Her har vi alt vi ønsker oss. To soverom, mange og store vinduer og en gjennomgående planløsning, som gir en åpen følelse. Vi er veldig fornøyde med utformingen, og alle som kommer hit tror det er større enn det egentlig er, forteller Mauro.

Bilde2

Fargerik kunst og danske møbler

Leiligheten er preget av en lys minimalisme, danske designmøbler og materialer som eik, glass, ull og marmor. Kontrastene ligger i de svarte dørene, lysbryterne og stikkontaktene, og de tre fargerike og Asia-inspirerte kunstverkene fra kunstnerne i Guttestreker.

Fra soveromsvinduet ser de ut mot Middelalderparken og opp til Ekebergparken.

– Her er vi midt i sentrum, og samtidig så nærme både vannet og naturen, sier Klaudia.

DSC 6637
DSC 6637
DSC 6637
DSC 6637
DSC 6637

En fin lenestol fra Bolia i ullstoff står for tiden i boden i kjelleren. Grunnen er den lille og svært sjarmerende 12 uker gamle valpen Louis, som småløper lydløst rundt i leiligheten før han plutselig sovner i sofaen.

– Han spiser på det meste, så vi kan ikke ha alt fremme. Men han er en sjarmbombe, så han slipper unna med mye, sier Klaudia.

Lille Louis bidrar til at det unge paret har oppdaget store deler av Bjørvika og området rundt.

– Vi går tur med hunden både rett utenfor i byhagen og i de andre store grøntområdene i nabolaget , sier hun.

DSC 6782

Lille Louis trives best i sofaen.

Detalj

Glasskunst fra Murano og Magnor, samurai-figurer, stearinlys kjøpt på et lokalt marked i Bjørvika og coffee table bøker spriter opp det ellers nedtonede interiøret.

Et smart valg

Selv om det var en stor investering å kjøpe sin egen leilighet, er paret trygge på at det var et smart valg.

– Vi er sikre på at det var et økonomisk bra valg, og vet at leiligheten allerede har steget i pris. Det er jo kjent at beliggenhet er avgjørende for hvor attraktiv en bolig er, og det er lite som kan slå dette, sier Mauro.

Nylig åpnet Meny, Apotek1 og Vinmonopolet i kjelleren i Clemenskvartalet. I første etasje finner man Lut/Laget, som er Bjørvikas nye storstue, med både bakeri, restaurant og vinbar.

– Det er helt fantastisk å kunne gå og handle mat bare ved å ta heisen rett ned til butikken. Generelt er det veldig mange tilbud rundt her, både når man skal handle og spise. Vi har kjøpt klær på Dapper og Holzweiler, blomster fra Bjørvika Blomster og spist og drukket på blant annet Hammerhai og Mikes Corner. Og pizzaen på Laficco er kjempegod, forteller han.

DSC 6824

Blitt et samlingssted

Likevel lager de vanligvis maten selv, i leiligheten. Mauro disker gjerne opp med noe asiatisk og Klaudia har polsk mat som sin spesialitet.

– Leiligheten vår har blitt et samlingssted for venner og familie og vi har ofte besøk. De synes vi har fått det veldig fint og at hele området er spennende. Det er jo også et par gjesteleiligheter i bygget her, som vi kan booke enkelt gjennom en app. Det har vi benyttet oss av flere ganger når vi har hatt besøk, sier Klaudia.

I appen kan man også booke takterrassen og to drivhus/lysthus på takene, og planlegge en rekke aktiviteter sammen med naboene.

– Det er virkelig lagt ned en innsats for at vi naboer skal bli kjent, gjennom denne appløsningen. Så ønsker du å se fotball, drive med brettspill, eller plante i drivhuset, så finner du en nabo du kan gjøre det med. Det er både smart og hyggelig, og gjør at man blir bedre kjent med naboene. Her kan man også booke en av de felles kajakkene. Så nå gleder vi oss til å padle rundt i Oslofjorden, sier Klaudia.

Omradebilder 23 Clemenskvartalet 2

Clemenskvartalet har to lysthus på takene. Klaudia har allerede booket et av dem for 17. mai-feiring med venner.

Ved siden av Clemenskvartalet er flere nye boligprosjekter underveis.

– Vi har blitt veldig glade i dette området, og tenker at dette er stedet for oss. Så når det kommer nye og større leiligheter i fremtidige prosjekter, er det stor sjanse for at vi vil investere i det. Men akkurat nå er vi fornøyde med det vi har. Å sitte på balkongen vår i ettermiddagssolen, sammen med lille Louis, er lykken for oss, avslutter Mauro.

Boligprosjekter for salg nå:

Mariakvartalet

Mariakvartalet

Salget er i gang!

Det nye kvartalet rommer 246 boliger og bygges mellom det fargerike Clemenskvartalet og det grønne friområdet Kongbakken.

Vannkunsten Syd

Vannkunsten Syd

Innflytting 2025

Vannkunsten Syd består av fem hus med totalt 91 leiligheter. Husene bygges ut i sjøen og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Motta de siste nyhetene om utviklingen av Bjørvika!

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Ja takk, send meg informasjon om Bjørvikas utvikling (ca. en mail i måneden). Jeg godtar e-post fra OSU og vilkårene i personvernerklæringen.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.