Vannkunsten Syd

Kontakt megler

Vannkunsten Syd

Særegne boliger på bryggekanten

Vannkunsten Syd ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata i Bjørvika. Her får man gjennomførte boliger utført med høy kvalitet.


Så og si ingen av leilighetene er like. Noen går over to plan, med en generøs takhøyde i deler av leiligheten. Andre har privat utgang til vannkanten fra balkongen, med egen brygge. Felles for alle boligene er funksjonelle planløsninger, gode lysforhold og høy standard på interiør og materialer. Beboerne vil også få tilgang til ulike fellesfasiliteter og aktivitetstilbud.

Prosjektstatus

Salgsstart trinn 1 & 2

Lansert

Byggearbeider over bakken

Pågår
Vector

Tilvalgsprosess

Starter høsten 2023

Innflytting

2. halvår 2025
Vannkunstens særegne arkitektur har allerede gjort seg bemerket, og de ni ferdigstilte husene var nominert til Oslo bys arkitekturpris i 2021, og vant bransjeprisen Årets Bygg 2021.

Et hjem for deg som elsker sjøen

Med fjorden som bakteppe og en vakker havnepromenade like utenfor døren, tilbyr Vannkunsten Syd en bo-opplevelse du ikke finner andre steder.

Store deler av bebyggelsen skal bygges ut i sjøen, og fjorden vil ledes inn mellom husene. Vannspeil, broer og smale kanaler vil gi en maritim og intim stemning.

Stedsspesifikk arkitektur

For å understreke landskapets naturlige stigning fra havoverflaten, er husene tegnet i tre forskjellige størrelser. De laveste husene ligger nærmest sjøen, og husene stiger i høyde jo nærmere man kommer byen. Husene er også nøye plassert i forhold til hverandre – alt for å bidra til å optimalisere sol- og utsiktsforhold fra de ulike leilighetene.

– Vi er inspirert av norske gårdstun og de gamle husene ved fjordene. Disse ligger ofte dreid og vendt for best mulige siktlinjer og lysforhold, og den kvaliteten ville vi bringe inn til byen.
Elena Astrid Rojas, arkitekt Tegnestuen Vandkunsten
Bilde 2 og 3 av Scandinavian Golf Club (København) viser hvordan fargen har endret seg siden bygget var nytt i 2010, frem til 2018. Fotograf: Ludvig Killingberg.

Skimrende fasade med norsk rustskifer

Fasaden vil kles med rustskifer fra Otta, som reflekterer lyset på en vakker måte.

Ottaskiferen inneholder mineraler, som medfører at fargen endrer seg gradvis over tid etter hvert som den blir utsatt for klimatiske påkjenninger. Ny skifer er for det meste koksfarget, mens en liten andel (5–10%) er rustfarget. Det vil ta ca. 10 år før skiferen har utviklet seg ferdig. I Vannkunsten Syd vil minst 20% av skiferen leveres med rustet, gyllen overflate fra begynnelsen.

Skiferen vil glitre i solen, og om vinteren vil snøen legge seg i den ru overflaten.

Bilde 2 og 3 av Scandinavian Golf Club (København) viser hvordan fargen har endret seg siden bygget var nytt i 2010, frem til 2018. Fotograf: Ludvig Killingberg.

Flere leiligheter får fantastisk utsikt til fjorden fra romslige balkonger.

Leilighetene

Så og si ingen av leilighetene er like, men felles for alle er funksjonelle planløsninger, gode lysforhold og høy standard på interiør og materialer.

Når du kommer inn døren, vil du fra inngangspartiet som regel se ut gjennom et vindu. Dette gir en hyggelig velkomst, og bidrar til en åpen og luftig atmosfære.

Husenes karakteristiske saltak danner grunnlaget for spennende toppetasjer, med ekstra takhøyde i deler av leiligheten på grunn av skråtaket. Noen toppetasje-boliger går også over to plan. Andre leiligheter har privat utgang til vannkanten fra balkongen med egen brygge. Alle leiligheter får privat balkong eller terrasse, og takhøyde på minst 260 cm i oppholdsrom.

Leilighetene får flere ekstraordinære kvaliteter, som dype vinduskarnapper man kan sitte i, franske balkonger og store atelier-vinduer. Takterrassene blir skjermet for innsyn med skrånende vegger. Mange balkonger er også bygd rundt et hjørne på utsiden, slik at man kan flytte seg etter solen og ønsket utsikt.

Du kan velge mellom tre ulike interiørkonsepter for kjøkken og bad.

Interiør i en moderne skandinavisk stil

Velg mellom tre ulike interiørretninger; urban, natur og organisk.

Materialer, farger og produkter for de tre interiørkonseptene er nøye utvalgt for å skape en helhetlig stil. Du vil også få muligheten til å gjøre ytterligere personlige tilpasninger i tilvalgsprosessen. Interiørkonsulenter i RCO Interiørdesign vil guide boligkjøperne gjennom tilvalgsprosessen.

Alle oppholdsrom får bred, enstavs eikeparkett og lysmalte veggflater. Bruken av eik er gjennomgående, og materialet benyttes også til skyvedører, listverk langs gulv og rundt noen vinduer. Kjøkkenet vil plasseres som en del av stuen, i en luftig og åpen løsning. Badene vil plassbygges, for å få maks ut av rommets potensial.

Blant annet følgende leverandører leverer interiør til Vannkunsten Syd:

  • Kjøkken og garderobe: Sigdal
  • Fliser baderom: FagFlis
  • Belysningspakke / lysdesign (kan velges som tilvalg): SML Lighting

Møt vår kjøkkenleverandør, Sigdal, i denne filmen:

Fellesrommet kan brukes til alt fra bursdagsfeiringer og konfirmasjoner, til styremøter i sameiet.

Fellesarealer og fasiliteter

I første etasje, med utsikt til det indre vannrommet, kommer et flott fellesrom som alle beboere kan benytte til sosiale sammenkomster.

Fellesrommet vil blant annet inneholde kjøkken, garderobe og toalett, og ligger sentralt plassert. Sameiet vil også ha tilgang til et område for oppbevaring og sjøsetting av kajakker.


Parkering og boder

I kjelleretasjen finner man boder og parkeringsplasser for både sykkel og bil. Elbillader leveres som standardleveranse.

Beplantningsplanen for uteområdene er inspirert av naturen langs Oslofjorden.

Uteområder og landskapsarkitektur

Landskapsarkitektene i Grindaker har designet uteområder inspirert av strandlinjen og øyene i Oslofjorden.

Beplantningen rundt husene og på Havnepromenaden følger områdets naturlige flora og inkluderer strandsiv, bergtekstur, gress, småplanter og trær.

Det blir nedtrappinger til vannet både fra Havnepromenaden og mellom husene. Her kan beboerne padle inn i det indre vannrommet.

– Vi vil at Vannkunsten Syd skal oppleves så frodig som mulig, og at man gjenkjenner det som norsk natur. Det, og beboernes møte med vannet, har vært viktige fokusområder.
Eirik Dalland, landskapsarkitekt i Grindaker

Galleri

Et godt bomiljø

I Vannkunsten Syd er du garantert et hjem med høy klima- og miljøkvalitet.

Alle boligene fra OSU bygges etter den norske utgaven av Europas fremste miljøsertifisering BREEAM.

BREEAM-Nor innebærer at det stilles strenge miljøkrav i alle ledd av boligutviklingen, for å sikre et miljøvennlig bygg. Kravene gjelder standarden på alt fra helse- og inneklima, materialbruk og økologi for å nevne noe.

I en BREEAM-sertifisert leilighet får du renere luft inne, fravær av miljøgifter, et allergivennlig bomiljø og rikelig med dagslys. Det innebærer også bedre energieffektivitet som gir lavere energikostnader, gode uteoppholdsarealer, kvalitetssikret akustikk, lett tilgjengelig kollektivtransport samt god elbil- og sykkelparkering.

Vi har som ambisjon å miljøsertifisere Vannkunsten Syd som BREEAM-NOR Very Good.

– Vannkunsten Syd skiller seg ut fra alt annet, både i forhold til arkitektur, beliggenhet, kvalitet og bygge-kompleksitet. Vi gleder oss til vi kan overlevere dette fantastiske prosjektet til de fremtidige beboerne!
Karl Jon Sørli, Prosjektsjef, OSU.

Meld interesse for Vannkunsten Syd

Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om Vannkunsten Syd

Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta informasjon, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personværnerklæring.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.

Prospekt og salgsdokumenter

Her kan du se og laste ned dokumenter
Prospekt
Leilighetshefte
Salgsoppgave
Leveransebeskrivelse
Kjøpekontrakt
Kontrakt og vedlegg

Se lanseringsfilmen her:

Dagens bilde fra byggeplassen

Image

Vårt byggeplasskamera tar bilder hvert 10. minutt på dagtid kl. 07 – 17 og ett bilde per time resten av døgnet.
Tomten er ca 7.500 kvm (innenfor spunten).

Velkommen til visning!

Vårt visningssenter i Bjørvika er åpent torsdager fra 16-18, eller etter avtale med megler. Ta kontakt for å avtale privatvisning (visning kan også avholdes digitalt).

I visningssenteret vil megler gi deg en presentasjon av:

- 3D-modell med solforhold og utsikt fra leilighetene
- Modell av byggene og Bjørvika
- Standard interiørleveranse

Adresse: Dronning Eufemias gate 55

Eiendomsmeglerne i Røisland & Co er eksperter på nyboligprosjekter i Bjørvika, og har solgt alle boligene OSU har bygget i området.

Kontakt megler

Vi hjelper deg med å finne din drømmebolig i Bjørvika!

Lars Petter Hansrud

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Lars Bratseth

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Ingrid Anne Fossli

Eiendomsmegler - Røisland & Co