Vannkunsten Syd

Kontakt megler

Vannkunsten Syd

Særegne boliger på bryggekanten

Vannkunsten Syd ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata som binder Sørenga sammen med resten av Bjørvika. Her får man gjennomførte boliger utført i den samme høye kvaliteten som Vannkunsten har blitt kjent for.


Så og si ingen av leilighetene er like. Noen går over to plan, med en formidabel takhøyde i deler av leiligheten. Andre har privat utgang til vannkanten fra balkongen, med egen brygge. Felles for alle boligene er funksjonelle planløsninger, gode lysforhold med mye naturlig lys, høy standard på interiør og materialer, og alle leiligheter får privat balkong eller terrasse. Beboerne vil også få tilgang til ulike fasiliteter og praktiske servicetilbud


Det er fortsatt ledige 3- og 4-roms leiligheter til salgs i hus 11. Hus 11 ligger med fin beliggenhet mot det interne vannspeilet og mot miljøgaten Rostockgata. Mange av leilighetene har flott utsikt mot fjorden og gode solforhold.


Prosjektstatus

Spunting og utgraving av tomten

2022

Salgsstart trinn 2

Salget er i gang

Byggearbeider over bakken

Byggestart 2023

Innflytting

2. halvår 2025
Icon

Om salget

Leilighetene selges til faste priser og etter prinsippet om første mann til mølla.

Book privatvisning

Ta kontakt med en av våre meglere for å avtale visning. 
Besøk i visningssenteret i Dronning Eufemias gate 55 må være forhåndsavtalt med megler i denne perioden.

I visningssenteret vil en av våre meglere gi deg en presentasjon av:
- 3D-modell med solforhold og utsikt fra leilighetene
- Modell av byggene og Bjørvika
- Standard interiørleveranse

Velkommen!

Vannkunstens særegne arkitektur har allerede gjort seg bemerket, og de ni ferdigstilte husene var nominert til Oslo bys arkitekturpris i 2021.

Et hjem for deg som elsker sjøen

Med fjorden som bakteppe og en vakker havnepromenade like utenfor døren, tilbyr Vannkunsten Syd en opplevelse du ikke finner andre steder.

Store deler av bebyggelsen skal bygges ut i sjøen, og fjorden vil ledes inn mellom husene. Vannspeil, broer og kanaler vil gi en maritim og intim stemning.

Stedsspesifikk arkitektur

For å understreke landskapets naturlige stigning fra havoverflaten, er husene tegnet i tre forskjellige størrelser. De laveste husene ligger nærmest sjøen, og husene stiger i høyde jo nærmere man kommer byen. Husene er også nøye plassert i forhold til hverandre – alt for å bidra til å optimalisere sol- og utsiktsforhold fra de ulike leilighetene.

Boligvelger

Prøv vår 3D-boligvelger for å finne leiligheten som passer for deg

Meld interesse for Vannkunsten Syd

Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om Vannkunsten Syd

Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta informasjon, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personværnerklæring.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.

Galleri

– Vi er inspirert av norske gårdstun og de gamle husene ved fjordene. Disse ligger ofte dreid og vendt for best mulige siktlinjer og lysforhold, og den kvaliteten ville vi bringe inn til byen.
Elena Astrid Rojas, arkitekt Tegnestuen Vandkunsten
Bilde 2 og 3 av Scandinavian Golf Club (København) viser hvordan fargen har endret seg siden bygget var nytt i 2010, frem til 2018. Fotograf: Ludvig Killingberg.

Skimrende fasade med norsk rustskifer

Fasaden vil kles med rustskifer fra Otta, som reflekterer lyset på en vakker måte.

Ottaskiferen inneholder mineraler, som medfører at fargen endrer seg gradvis over tid etter hvert som den blir utsatt for klimatiske påkjenninger. Ny skifer er for det meste koksfarget, mens en liten andel (5–10%) er rustfarget. Det vil ta ca. 10 år før skiferen har utviklet seg ferdig. I Vannkunsten Syd vil minst 20% av skiferen leveres med rustet, gyllen overflate fra begynnelsen.

Skiferen vil glitre i solen, i regn vil fargespillet fremheves og når det snør vil snøen legge seg i den ru overflaten.

Flere leiligheter får fantastisk utsikt til fjorden fra romslige balkonger.

Leilighetene

Så og si ingen av leilighetene er like, men felles for alle er funksjonelle planløsninger, gode lysforhold og høy standard på interiør og materialer.

Når du kommer inn døren, vil du fra inngangspartiet som regel se ut gjennom et vindu. Dette gir en hyggelig velkomst, og bidrar til en åpen og luftig atmosfære.

Husenes karakteristiske saltak danner grunnlaget for spennende toppetasjer, hvor noen boliger går over to plan med en spektakulær takhøyde i deler av leiligheten. Andre leiligheter har privat utgang til vannkanten fra balkongen med egen brygge. Alle leiligheter kommer med privat balkong eller terrasse.

Du kan velge mellom tre ulike interiørkonsepter for kjøkken og bad.

Interiør i en moderne skandinavisk stil

Velg mellom tre ulike interiørretninger; urban, natur og organisk.

Materialer, farger og produkter for de tre interiørkonseptene er nøye utvalgt for å skape en helhetlig stil. Du vil også få muligheten til å gjøre ytterligere personlige tilpasninger i tilvalgsprosessen.

Alle oppholdsrom får bred, enstavs eikeparkett og lysmalte veggflater. Bruken av eik er gjennomgående, og materialet benyttes også til skyvedører, listverk langs gulv og rundt noen vinduer. Kjøkkenet vil som regel være plassert som en del av stuen, i en luftig og åpen løsning. Leilighetenes bad vil plassbygges, for å få maks ut av rommets potensial.

Ekstraordinære interiørkvaliteter

Leilighetene får flere ekstraordinære kvaliteter, som dype vinduskarnapper man kan sitte i, franske balkonger, skråtak som gir ekstra takhøyde og store atelier-vinduer. De store takterrassene blir skjermet for innsyn med skrånende vegger.

Takhøyde
Alle leiligheter har takhøyde på 260 cm i oppholdsrom. Leilighetene i øverste etasje vil få ekstra takhøyde med skråtak, og noen går over to etasjer.

Hjørner
De fleste av balkongene er bygd litt inn i stuen og gir et fint glasshjørne som kan innredes som en lesekrok. Mange balkonger er også bygd rundt et hjørne, slik at man kan flytte seg etter solen og få ulike utsiktsmuligheter.

Fellesrommet kan brukes til alt fra bursdagsfeiringer og konfirmasjoner, til styremøter i sameiet.

Fellesarealer og fasiliteter

I første etasje, med utsikt til det indre vannrommet, kommer et flott fellesrom som alle beboere kan benytte til sosiale sammenkomster.

Fellesrommet vil blant annet inneholde kjøkken, garderobe og toalett, og ligger sentralt plassert. Sameiet vil også ha tilgang til et område for oppbevaring og sjøsetting av kajakker.


Parkering og boder

I kjelleretasjen finner man boder og parkeringsplasser for både sykkel og bil. Elbillader leveres som standardleveranse.

Beplantningsplanen for uteområdene er inspirert av naturen langs Oslofjorden.

Uteområder og landskapsarkitektur

Landskapsarkitektene i Grindaker har designet uteområder inspirert av strandlinjen og øyene i Oslofjorden.

Beplantningen rundt husene og på Havnepromenaden følger områdets naturlige flora og inkluderer strandsiv, bergtekstur, gress, småplanter og trær.

Det blir nedtrappinger til vannet både fra Havnepromenaden og mellom husene. Her kan beboerne padle inn i det indre vannrommet.

– Vi vil at Vannkunsten Syd skal oppleves så frodig som mulig, og at man gjenkjenner det som norsk natur. Det, og beboernes møte med vannet, har vært viktige fokusområder.
Eirik Dalland, landskapsarkitekt i Grindaker

Et godt bomiljø

I Vannkunsten Syd er du garantert et hjem med høy klima- og miljøkvalitet.

Alle boligene fra OSU bygges etter den norske utgaven av Europas fremste miljøsertifisering BREEAM.

BREEAM-Nor innebærer at det stilles strenge miljøkrav i alle ledd av boligutviklingen, for å sikre et miljøvennlig bygg. Kravene gjelder standarden på alt fra helse- og inneklima, materialbruk og økologi for å nevne noe.

I en BREEAM-sertifisert leilighet får du renere luft inne, fravær av miljøgifter, et allergivennlig bomiljø og rikelig med dagslys. Det innebærer også bedre energieffektivitet som gir lavere energikostnader, gode uteoppholdsarealer, kvalitetssikret akustikk, lett tilgjengelig kollektivtransport samt god elbil- og sykkelparkering.

Vi har som ambisjon å miljøsertifisere Vannkunsten Syd som BREEAM-NOR Very Good.

– Vannkunsten Syd skiller seg ut fra alt annet, både i forhold til arkitektur, beliggenhet, kvalitet og bygge-kompleksitet. Vi gleder oss til vi kan overlevere dette fantastiske prosjektet til de fremtidige beboerne!
Karl Jon Sørli, Prosjektsjef, OSU.

Se lanseringsfilmen her:

Prospekt og salgsdokumenter

Her kan du se og laste ned dokumenter
Prisliste
Prospekt
Leilighetshefte
Salgsoppgave
Leveransebeskrivelse
Kjøpekontrakt
Kontrakt og vedlegg

Visningssenter

Velkommen til visning torsdager fra kl.16-18.

I visningssenteret kan du se 3D-modeller og fysiske modeller av byggene og Bjørvika, få informasjon om utviklingen, og få hjelp av våre dyktige meglere til å finne drømmeboligen.

Eiendomsmeglerne i Røisland & Co er eksperter på nyboligprosjekter i Bjørvika, og har solgt alle boligene vi har bygget i området. Kontakt oss gjerne for visning.

Adresse: Dronning Eufemias gate 55

Kontakt megler

Vi hjelper deg med å finne din drømmebolig i Bjørvika!

Per Henrik Rolfsen

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Lars Bratseth

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Ingrid Anne Fossli

Eiendomsmegler - Røisland & Co

Dagens bilde fra byggeplassen

Image

Vårt byggeplasskamera tar bilder hvert 10. minutt på dagtid kl. 07 – 17 og ett bilde per time resten av døgnet.
Tomten er ca 7.500 kvm (innenfor spunten).