OSU Maria og Jens IMG 0140

Vinmonopolet kommer til Bjørvika

Til høsten 2023 åpner et vinmonopol på 500 kvadratmeter i Clemenskvartalet i Bjørvika. Både Meny og Åpent Bakeri har tidligere annonsert at de skal satse stort i Bjørvika.

– Det er få nye lokasjoner som kan måle seg med Bjørvika både når det gjelder kundegrunnlag og potensiale, sier Jens Nordahl, kommunikasjonssjef i Vinmonopolet.

– Dette vil bli et slags lab-pol, som helt sikkert vil fange opp de siste trendene og hvor vi også kan prøve ut nye grep. Vi ser nå at kundene i stadig større grad velger lyst og lett, gjerne alkoholsvake alternativer med lavere kalori- og sukkerinnhold enn det man tradisjonelt har kjøpt. Alkoholfrie produkter er også kraftig økende hos oss, og vil i år sette ny rekord med nesten en million liter solgt. Nye trender kommer først til Oslo, og vil trolig fanges opp veldig raskt i Bjørvika, sier han.

Polet i Bjørvika får cirka 2000 varer og blir nabo til en stor Meny-butikk og Apotek 1. Åpningen er planlagt i oktober 2023. Det vil alt i alt være rundt 65 000 kvadratmeter med utadrettet virksomhet i form av kafeer, restauranter og butikker i Bjørvika når området ferdigstillelses i 2033. Da kommer også 20 000 mennesker til å jobbe her, og cirka 10 000 mennesker vil bo i området fordelt på 5000 boliger.

FBK bygulv Clemenskvartalet

Vinmonopolet etablerer seg i det fargerike boligprosjektet Clemenskvartalet, og åpner i oktober 2023. Illustrasjon: OSU/HAV

– Interessen for å etablere seg i Bjørvika øker hele tiden, spesielt fra de som er erfarne og store. Å få polet til Bjørvika er betyr svært mye for handelen her. Snart får så og si alt man trenger i det daglige i umiddelbar nærhet, som er med og beriker hele bydelen, sier Maria Louise Rognerud hos eiendomsutvikleren OSU.

Hun er direktør for det såkalte bygulvet, som inkluderer alle leieavtaler med de som etablerer seg i førsteetasjene i prosjektene deres. Hele 35 prosent av arealene er regulert til restaurantdrift.

– Vi ser allerede at Bjørvika har blitt svært populært sted å gå ut for å spise og drikke. Mange kombinerer kultur -og serveringstilbudet her, helt i tråd med hvordan området er planlagt både fra offentlig og privat side.
Maria Louise Rognerud, direktør bygulv OSU

I likhet med boligprisene ser OSU også en økning i leieprisene både innen kontor og bygulvsarealer. Spennet i leiepriser er fortsatt høyt og varierer blant annet på grunn faktorer som beliggenhet, bransje og konsept.

– Generelt kan vi si at leieprisene for serveringsarealer i Bjørvika nå er blant Oslos høyeste. Grunnene til det er flere, blant annet beliggenheten, kundegrunnlaget og det omfattende tilbudet som både allerede er her og som kommer de neste årene, sier Rognerud.