Ferdigstilte boligprosjekter

OSU skal utvikle totalt 1900 boliger i Bjørvika innen 2027, og vi har allerede bygd godt over 1000 boliger i nabolaget. Vi vektlegger høy kvalitet, funksjonelle planløsninger og gode ute- og fellesområder i våre boligprosjekter. I tillegg jobber vi med forskjellige arkitektkontorer for å sikre variasjon og for at våre boligkunder skal finne akkurat sin drømmebolig. Alle boliger leveres med smakfullt interiør fra kvalitetsleverandører, og man kan velge mellom ulike interiørretninger.

Boligprosjektene Vannkunsten, Dronninglunden, Eufemias Plass Syd og Vest, Eufemias Hage og ca 400 boliger i Barcode er allerede ferdigstilte og innflyttet.

Vannkunsten (2021)

Helt ytterst ved fjorden i Bjørvika ligger Vannkunsten - ni særegne hus med vannet trukket inn mellom husene og intime smågater i strøkene rundt. Her bor man praktisk talt på bryggekanten.

Husenes fasade er kledd i eik og norsk Oppdalskifer, som i kombinasjon med karakteristiske saltak danner et nordisk uttrykk. Selv om husenes plassering i forhold til hverandre nærmest virker tilfeldig, er hver eneste vinkel og form nøye planlagt for ideelle sol- og siktforhold. Husene er tegnet i tre forskjellige størrelser. De laveste husene ligger nærmest sjøen, og husene stiger i høyde jo nærmere man kommer byen.

Nesten alle leilighetene er unike i sin utforming, men til felles har de alle god takhøyde og mye naturlig lys. Leilighetene varierer fra 40 til 150 kvm. Et flertall av boligene har sjøutsikt, og noen boliger går over to plan med en takhøyde på hele 7 meter i deler av leiligheten. Andre har utgang til egen, privat brygge direkte fra leiligheten. Når man kommer inn døren, vil man fra inngangspartiet se ut gjennom et vindu. Dette gir en hyggelig velkomst, og bidrar til en gjennomgående åpen atmosfære. Beboerne har tilgang til et flott fellesrom som kan bookes for bursdagsfeiringer, konfirmasjon og andre sosiale sammenkomster. De har også tilgang til kajakker via sameiet.

Prosjektet er tegnet av det danske arkitektkontoret Tegnestuen Vandkunsten, og er sertifisert i henhold til BREEAM-Nor. Vannkunsten var nominert til Oslo Bys arkitekturpris i 2021, og vant den gjeve bransjeprisen Årets Bygg 2021.

Eufemias Plass

Eufemias Plass er tegnet av A-lab arkitekter. Prosjektet består av totalt tre bygg med et livlig torg i midten. Røde kunstbenker av Jeppe Hein oppfordrer til aktivitet på torget. Kontorbygget Eufemia ligger på den ene siden og huser bedriftene Microsoft og PwC. I de to andre byggene, Eufemias Plass Vest og Eufemias Plass Syd, er det boliger.
Under utgravningen av tomten, fant man spor etter den aller første bosetningen i Oslo. Oslo by ble grunnlagt akkurat her i middelalderen, og det var det god grunn til; tomten har fantastiske solforhold og ligger nydelig til innerst i vika. Hele prosjektet er bygd etter miljøsertifiseringsprogrammet BREEAM-NOR.

Eufemias Plass Syd (2020)

Alle leilighetene i Eufemias Plass Syd ligger vendt ut mot kanalen Bispekilen, og har vinduer fra gulv til tak. Bygget ligger bokstavelig talt på bryggekanten. Fasaden som ligger mot Bispekilen har fått partier med glass i forskjellige sjøgrønne nyanser, som gjenspeiler refleksjonene fra fjorden. I 10. etasje, finner du en grøn takterrasse som byr på gode solforhold, loungeområder, solsenger og treningsareal.

Eufemias Plass Vest (2019)

Prosjektet har 2 - 4-roms leiligheter fra 40 til 134 kvm. Arkitektene har sørget for at selv de minste leilighetene har kvaliteter man vanligvis bare får i større leiligheter, som store glassflater som gir en romslig følelse. Her har du også byens mest spektakulære treningsarena på taket. Deler av taket har blått gummibelegg som på en idrettsbane og det er også styrketreningsapparater der. I tillegg finner man grønne soner der man kan spise, drikke og nyte den fantastiske utsikten.

Dronninglunden (2019)

Dronninglunden ligger sentralt i Bjørvika ved den brede Stasjonsallmenningen. I bygget er det moderne leiligheter av høy kvalitet.

Leilighetene har gode lysforhold, funksjonelle romløsninger og kvalitetsinteriør, som kjøkken fra HTH. Beboerne har en blomstrende byhage på gateplan og en solrik takterrasse med fantastisk utsikt. Alle leilighetene har også privat balkong eller terrasse, og de inntrukne toppleilighetene har spesielt store og luftige terrasser med utsikt på flere sider og gjennomgående belysning.

Arkitektene i LOF har benyttet naturlige materialer i form av lys stein og eik, som gir bygget en lun karakter. I byhagen har Grindaker Landskapsarkitekter planlagt så mye grønt som mulig, slik at beboerne skal få følelsen av å komme hjem til en åpen lund i skogen. Dronninglunden er miljøsertifisert i henhold til BREEAM-NOR.

Eufemias Hage (2018)

Prosjektet stod ferdig sommeren 2018 og på det tidspunktet var alle boligene solgt. Eufemias Hage ble Norges første boligbygg som fikk miljøsertifiseringen BREEAM-NOR.

Kong Håkon den 5. Magnusson valgte kloke og kunnskapsrike Eufemia til sin dronning. På 1300-tallet bidro kongeparet til at handel og kultur blomstret i Bjørvika som var datidens sentrum i Oslo.

Boligbygget Eufemias Hage er oppkalt etter dronningen og består av 145 leiligheter fra 40 til 124 kvm. Arkitekturen er formet som en hestesko rundt en grønn og skjermet byhage. Arkitektene i Arcasa formet hver leilighet med effektive planløsninger, private balkonger, store vindusflater og god takhøyde. Bygget har også en fantastisk takterrasse. Her er det lekesone for de minste, soldekk, små utestuer og utekjøkken med urtekasser. På gateplan er det næringslokaler.

Boliger i Barcode (2010-2016)

Mange tror at Barcode kun består av kontorlokaler, men det er også 397 boliger integrert i den storslåtte arkitekturen.

12 byhus

De 12 byhusene går over 3 etasjer, og alle har privat uteplass på taket i 3. etasje, stor sportsbod med inngang fra gateplan, og interiør i lys, nordisk stil.

385 leiligheter i høyden

I Barcode finner du også flere boligbygg og noen kombinasjonsbygg med kontorer i de nederste etasjene, og boliger på toppen. Leilighetene ble ferdigstilt i tidsperioden 2010-2015.

Aktuelle prosjekter i salg nå

Vannkunsten Syd

Innflytting 2025

Vannkunsten Syd består av fem hus med totalt 91 leiligheter. Husene bygges ut i sjøen og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Clemenskvartalet

Innflyttingsklart

Det fargerike Clemenskvartalet byr på det beste fra fjord og by med nærhet til Oslofjorden og parker, og kort vei til alt Oslo har å by på. Her får beboerne trivelige fellesarealer og uteområder.

Mariakvartalet

Kommer for salg 9. oktober

Snart kommer et nytt og familievennlig boligprosjekt for salg i Bjørvika. De nye boligene skal bygges mellom det fargerike Clemenskvartalet og den grønne allmenningen Kongbakken.