DSC 2297 2

Bjørvika har overgått alle forventninger

– Før vi flyttet til Bjørvika, var vi helt sikre på at det kom til å bli bra. Men opplevelsen har overgått alle forventningene, sier Per Heyerdal.

I snart tre år har Per og hans kone Carole bodd i Bjørvika. Først i Eufemias Hage, før de falt for toppleiligheten i nabobygget Dronninglunden, som de flyttet til for to år siden. Fra terrassen ser de både ut over Oslofjorden og Barcode.

– Å ha sjøutsikt er veldig fint, men ofte er det minst like flott å se bort mot Barcode, med spennende arkitektur og en følelse av storby. Spesielt på vinteren er gjenskinnet av solnedgangen i vinduene i Barcode helt magisk. Bjørvika er generelt veldig fint om vinteren, med et helt unikt lys ute på fjorden, forteller Per entusiastisk.

Bjørvika har overgått alle forventninger Bo i Bjørvika

Fra terrassen i Dronninglunden, kan Per og Carole se mot Oslofjorden, Ekebergåsen og Barcode. – Utsikten er bare helt utrolig her, og det er mye som skjer som vi følger med på, sier Bjørvika-paret. (Foto: Privat)

Han er glad han har fått være med på den store forandringen området har vært gjennom de siste årene.

– Det er utrolig spennende, og det går nesten ikke en dag uten at det skjer noen nytt. Nye bygg reiser seg, og det åpnes restauranter, butikker og gallerier jevnlig. I sommer åpnet Operastranda, som ble superpopulær med en gang. Det føles som det er et sted hvor storby møter småby. Her er det bading, arkitektur, kultur og topprestauranter på ett og samme sted. Som om Manhattan skulle møte Tønsberg. Jeg synes både utbyggerne og plan- og bygningsetaten i Oslo skal krediteres for spenstige visjoner. De har skapt et stort område som virkelig tilfører Oslo noe. Det har overgått alle våre forventninger, sier han.

I sommer har det blitt mange bad fra bryggen nedenfor leiligheten.

– Mange av badene har jeg tatt spontant, etter en joggetur i nærområdet. Å ha denne muligheten rett ved der vi bor, å bare kaste seg uti vannet, gir en stor frihetsfølelse.

DSC 2089
DSC 2089
DSC 2089
DSC 2089
DSC 2089
DSC 2089
DSC 2089
DSC 2089
DSC 2089
DSC 2089

Paret prøver å bruke området så mye som mulig, og har også spist på de fleste restaurantene og kafeene i Bjørvika.

– Vi pleier å prøve dem ut etter hvert som de kommer. Vi har blant annet hatt deilige måltider på Sumo, Villa Paradiso og nye Holzweiler, og tatt med takeaway fra den indiske restauranten Nimbu. Alle har sin sjarm. Og når vi tar turen til Stock i Barcode er det som å komme hjem. Det er veldig hyggelig når servitørene kjenner deg igjen og har tid til en liten prat, sier Per, som også gleder seg til at Meny etter hvert åpner i Clemenskvartalet.

Parets leilighet ligger på toppen av Dronninglunden, og er den største av totalt 134 leiligheter i boligprosjektet. På de store uteplassene er det plass til både møbler, jacuzzi og en mengde planter og trær.

– Det er lett å glemme at man er midt i byen, når man går rundt her oppe, sier han.

DSC 1954

Innvendig er det en stor stue, med åpen kjøkkenløsning og kjøkkenøy. Store vinduer gjør leiligheten ekstra lys. Hovedsoverommet har eget bad og utgang til en frodig uteplass med pergola over. Det er også en gjesteavdeling med bad, TV-stue og ekstra soverom.

– Gjesterommet har vi brukt mye som hjemmekontor det siste året. Å jobbe hjemme i disse omgivelsene er jo bare hyggelig.

Aktive prosjekter:

Vannkunsten Syd

Vannkunsten Syd

Innflytting 2025

Vannkunsten Syd består av fem hus med totalt 91 leiligheter. Husene bygges ut i sjøen og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Mariakvartalet

Mariakvartalet

Salget er i gang!

Det nye kvartalet rommer 246 boliger og bygges mellom det fargerike Clemenskvartalet og det grønne friområdet Kongbakken.

Kongsbrygga

Kongsbrygga

Kommer for salg

Snart kommer det siste boligprosjektet i Bispevika for salg.