Vi føler oss veldig heldige som bor her i Vannkunsten Bo i Bjørvik

– Vi føler oss veldig heldige som bor her i Vannkunsten

– Det er ganske utrolig å bo rett ved sjøen, samtidig som vi er midt i byen, sier Vannkunsten-beboer Mads. Nå har han og hans kone bodd i Bjørvika i ett år. – Vi har blitt veldig glade i området, sier han.

For ett år siden valgte de å flytte fra hus og hage på Nordstrand, til en 80 kvadratmeters leilighet i Vannkunsten i Bjørvika. Boligprosjektet har fått mye oppmerksomhet for sin unike arkitektur. Her ligger ni skiferkledde hus i tre forskjellige størrelser; small, medium og large, omkranset av vann på alle kanter, både fjorden og kanaler mellom husene. Parets leilighet ligger øverst i 6. etasje i et såkalt medium-hus, og har to terrasser og én balkong.

– For noen høres kanskje 80 kvadratmeter lite ut, når man kommer fra et hus. Men leiligheten er veldig godt utnyttet, og uteplassene gjør at den oppleves mye større. Jeg får fortsatt en wow-følelse når jeg står på hovedterrassen, og ser utover fjorden, Munchmuseet, opp mot Ekebergåsen og bort til Barcode, sier Mads.

DSC 3464

Morgenkaffe i sola

På den største terrassen kommer sommersola over skråtaket i 10-tiden, og går ikke ned før i 22-tiden. Kombinasjonen av dette sammen med den slående utsikten, gjør at paret i 50-årene er mye ute. Og på morgenen sitter de gjerne på terrassen som ligger utenfor soverommet mot øst.

– Her kommer sola i 7-tiden, så her tar vi gjerne morgenkaffen.

– Vi synes vi har vært veldig heldige som kunne kjøpe akkurat denne leiligheten. Det har tatt nesten ett år å komme helt på plass, bo oss litt inn og kjøpe alt av møbler. Nå nyter vi hver dag her i Bjørvika. Det er en veldig fin stemning her og vi elsker området. Vi går mye turer, både opp til Ekeberg, i Bjørvika og til sentrum. Selv om vi er glade i å lage mat på vårt eget kjøkken, hender det ofte at vi er ute og spiser på en av de mange gode restaurantene i nærheten, forteller Mads.

Paret setter også stor pris på alle kulturtilbudene som finnes i nabolaget.

– Operaen og Deichman er virkelig flotte steder, som vi ser frem til å besøke mer. Og så gleder vi oss til å komme inn på Munchmuseet. Det kommer til å bli et fantastisk museum, sier han.

DSC 3241 1
DSC 3241 1
DSC 3241 1
DSC 3241 1
DSC 3241 1
DSC 3241 1
DSC 3241 1

Gleder seg til kajakktur

Vannkusten har også et fellesrom i 1. etasje med kjøkken og sjøutsikt, som kan brukes av alle beboere til fester, middager med storfamilien og andre sammenkomster, og sameiet har kjøpt inn syv kajakker som kan lånes fritt.

– Vi har ikke rukket å benytte oss av disse tilbudene, men vi gleder oss både til å ha litt større feiringer i fellesrommet, og til å kunne padle rundt på fjorden i hver vår kajakk, sier han.

Mads er imponert over den store forandringen Bjørvika har gått gjennom de siste 10 årene.

– Vi husker jo godt trafikkmaskinen og containerhavnen som preget hele området. Da var Bjørvika helt utilgjengelig for folk. På 10 år er det helt åpnet opp, og det har gitt Oslo en enda større nærhet til sjøen.

Paret savner ikke lenger hus og hage.

– Vi har flotte minner der vi kommer fra, men siden barna har flyttet ut passer dette oss veldig godt nå. Nærhetene til alt er helt fantastisk, og vi savner hverken snømåking, luking eller beising, sier han.

Collage Mads

Aktuelle boligprosjekter

Vannkunsten Syd

Vannkunsten Syd

Innflytting 2025

Vannkunsten Syd består av fem hus med totalt 91 leiligheter. Husene bygges ut i sjøen og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Mariakvartalet

Mariakvartalet

Salget er i gang!

Det nye kvartalet rommer 246 boliger og bygges mellom det fargerike Clemenskvartalet og det grønne friområdet Kongbakken.

Kongsbrygga

Kongsbrygga

Kommer for salg

Snart kommer det siste boligprosjektet i Bispevika for salg.