Osu 290424 0115

– Denne utsikten er undervurdert

I femte etasje i Clemenskvartalet i Bjørvika våkner Raymond David Henriksen (36) til synet av Middelalderparken og Ekebergåsen. – Denne utsikten er utrolig flott og veldig undervurdert, sier han. Nå har Raymond og kjæresten kjøpt en større leilighet i nabobygget.


Etter 20 år på Grønland begynte Raymond jakten på et nytt sted å bo, og i fjor kunne han flytte inn på nye 46 kvadratmeter i det fargerike prosjektet Clemenskvartalet.

– Jeg hadde fulgt med på Bjørvika en god stund, og sett den utrolige forvandlingen området har gått gjennom. Det har blitt veldig spennende og moderne, og et sted jeg godt kunne tenke meg å bo. Så da denne muligheten dukket opp, så slo jeg til. Det har jeg ikke angret et sekund på, sier Raymond.

Osu 290424 0194

Raymond benytter ofte Clemenskvartalets felles takterrasser.

– Alt jeg trenger

Leiligheten er gjennomgående, med gang og soverom vendt mot Middelalderparken og Ekebergåsen.
– Det er en utrolig flott utsikt å våkne opp til, med både en skogfylt ås og vannet i Middelalderparken. Rett og slett en undervurdert utsikt, som det er lett å bli glad i. Og så er det fint å vite at de aldri kommer til å bygge noe foran her, forteller han.

Hjemme artikkel Raymond Clemenskvartalet april 24
Hjemme artikkel Raymond Clemenskvartalet april 24
Hjemme artikkel Raymond Clemenskvartalet april 24
Hjemme artikkel Raymond Clemenskvartalet april 24
Hjemme artikkel Raymond Clemenskvartalet april 24
Hjemme artikkel Raymond Clemenskvartalet april 24

I den andre enden av leiligheten går han ut på balkongen, som har blitt et favorittsted som brukes fra april til oktober. Der ser han ut over den store byhagen, og kan glede seg over kveldssolen.

– Jeg har brukt en del penger på utemøblene, for å skape den lille oasen jeg ville ha. Nå bruker jeg så mye tid her ute som mulig, sier Raymond.

Osu 290424 0096
Osu 290424 0096
Osu 290424 0096
Osu 290424 0096

Med en jobb innen eventer og musikk- og tv-produksjon, blir det mye reising. Da er det godt å komme tilbake til ro og fred i leiligheten.

– Jeg er veldig glad for at det er så nærme Oslo S og flytoget så det går raskt å komme meg hjem fra reiser. Her er det rolig og stille og jeg kan virkelig lande og slappe av. Men det er også et veldig bra område hvis man vil være aktiv. Det kan være alt fra bading på Sørenga til joggeturer til Ekebergåsen. Jeg er også ute og spiser på en av restaurantene et par ganger i uka, og finner alt jeg trenger rett i nærheten, sier han.

Apning Clemenskvartalet gateplan 14 mars 2024 20

I Clemenskvartalets 1. etasje ligger Lut/Laget bakeri og restaurant.

Overrasket over størrelsen

Blant favorittene er asiatisk mat på Dinner i Barcode (tidligere Nodee), en pizza eller en drink på nye Lutlaget eller en utepils på baren Hammerhai.

– Jeg er veldig glad i asiatisk mat, og lager gjerne også det hjemme, sammen med kjæresten min. Sammen har vi også ofte venner på besøk, og leiligheten har blitt et populært sted å samles. Mange blir overrasket når de hører hvor stor den er. En god planløsning gjør at leiligheten oppleves som mye større, sier Raymond.

Osu 290424 0146

Mørke veggfarger, møbler i velourstoff og bilder fra storbyer, gir Raymonds leilighet særpreg.

Som ung gikk han på skole i New York og har hentet inn elementer fra studietiden i form av fotokunst med motiver fra storbyen. Bildene henger flere steder på de mørke blå- og grønnmalte veggene.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg har fått det. Både hyggelig og urbant. Man må bruke smarte løsninger i en leilighet av denne størrelsen, og jeg har blant annet fått plassbygget skap på soverommet, for å få mer oppbevaringsplass. Og så ønsket jeg meg vinskap. Uten så mye plass så det ble et av verdens minste vinskap, med plass til kun seks flasker, forteller han med et smil.

Osu 290424 0110
Osu 290424 0110
Osu 290424 0110
Osu 290424 0110

Trygge på investeringen

Om et par år går turen videre til naboprosjektet Mariakvartalet, som er under bygging.

– Jeg hadde nok blitt i Clemenskvartalet hvis det hadde vært noe passende til salgs, fordi jeg trives veldig godt her. Men nå har kjæresten min og jeg funnet ut at vi skal kjøpe noe større sammen, og har funnet drømmeleiligheten i åttende etasje i Mariakvartalet, som bygges kun få meter unna. Den er på 70 kvadratmeter med litt større balkong og en 25 kvadratmeter stor privat takterrasse, sier Raymond.

Han og kjæresten er trygge på at de har gjort en god investering i Bjørvika.

– Flere og flere har fått øynene opp for Bjørvika, nå som såpass mye står ferdig. Det bygges jo snart ikke mere her nede, og da tror jeg verdien vil stige betydelig.

Raymond Clemetskvartalet og kjaeresten

Raymond og kjæresten gleder seg til å overta sin nye leilighet i Mariakvartalet om noen år.

Osu 290424 0132

- Bare på den tiden jeg har bodd i denne leiligheten, så har taksten gått veldig opp, sier Raymond.

Osu 290424 0158

Takk for at vi fikk komme på besøk, Raymond!

Boligprosjekter for salg nå:

Mariakvartalet

Mariakvartalet

Salget er i gang!

Det nye kvartalet rommer 246 boliger og bygges mellom det fargerike Clemenskvartalet og det grønne friområdet Kongbakken.

Vannkunsten Syd

Vannkunsten Syd

Innflytting 2025

Vannkunsten Syd består av fem hus med totalt 91 leiligheter. Husene bygges ut i sjøen og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Motta de siste nyhetene om utviklingen av Bjørvika!

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Ja takk, send meg informasjon om Bjørvikas utvikling (ca. en mail i måneden). Jeg godtar e-post fra OSU og vilkårene i personvernerklæringen.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.