Nå er fargerike Clemenskvartalet ferdig

Siden 2019 har arbeidet med Clemenskvartalet pågått i Bjørvika. Torsdag 24. august 2023 markerte beboerne og utbyggeren OSU at det fargerike bygget endelig er ferdig.

– Vi kan nå offisielt si at fargene har kommet til Bjørvika. Med Clemenskvartalet ønsket vi å lage noe helt annerledes, samtidig som vi har bygget på Oslos rike historie, sier Lars Holm, administrerende direktør i OSU, som står bak prosjektet, sammen med HAV Eiendom.

Kun mindre byggearbeider gjenstår før bygget er hundre prosent ferdig. I løpet av høsten åpner både en restaurant, en Meny-butikk, et apotek og Vinmonopolet i bygget.

Det har vært et spennende og svært utfordrende prosjekt. De store variasjonene i fasadene har skapt et helt unikt bygg, som vil sette sitt preg på hele Bjørvika.
Lars Holm, Adm. dir i OSU.

Fargerik og variert palett

Clemenskvartalet er tegnet av Mad Arkitekter, og består av 14 forskjellige bygg med helt egne fasadeuttrykk og farger. Inspirasjonen har de blant annet hentet fra kvartalsbygg, som man finner på Torshov og Majorstua. Den fargerike paletten har de delvis funnet i den historiske bebyggelsen under Ekebergåsen.

Materialene og fargene inkluderer blant annet rosa fiberbetong, relieffer, rød, grå og brun tegl, to grønnfarger, lys naturstein, glass, lakkert metallfasade i en gul fargetone med riller utenpå, og kledning med kobberuttrykk.

Stolt arkitekt

Jonny Klokk, arkitekt og partner i Mad arkitekter.

Icon

Kvartalet har fått navn etter Clemens-ruinene i Middelalderparken, som ligger rett ved Clemenskvartalet. Pave Clemens var skytshelgen for sjøfarere, steinhuggere, marmorarbeidere, hattemakere og barn.

Lokal servering

Det ble servert mat fra den lokale delikatessebutikken Annis. Isbilen tok også turen inn i byhagen, til glede for små og store.

Blir kjent gjennom fellestilbud og aktiviteter

Til sammen har 500 beboere nå flyttet inn i de 267 leilighetene. De kan nyte godt av en felles, frodig byhage midt i kvartalet, hobbyrom, to gjesteleiligheter, ni kajakker til utlån og flere takterrasser, blant annet to med drivhus.

Det er allerede etablert flere ulike hobbygrupper blant naboene, som møtes for å dyrke mat i drivhuset, gå på kunstutstillinger og mye mer. All aktivitet skjer via appen Heime, som du kan lese mer om her.

Mingling i byhagen

200 beboere møttes i byhagen for å markere at Clemenskvartalet er ferdig.

Mange barnefamilier

Familien Mågerøy er en av de mange barnefamiliene som har flyttet inn i Clemenskvartalet. Faktisk er hele 1 av 4 kjøpere barnefamilier.

Et godt sted å bo

– Det holder ikke bare å lage et bygg. Vi er hele tiden opptatt av å skape liv mellom bygningene. Tilbakemeldingene fra beboerne forteller oss at vi har lykkes med målet, og har klart å skape et godt sted å bo, avslutter Lars Holm i OSU.

Se flere bilder fra innflyttingsfesten!

Les mer om andre aktuelle boligprosjekter i Bjørvika:

Vannkunsten Syd

Innflytting 2025

Vannkunsten Syd består av fem hus med totalt 91 leiligheter. Husene bygges ut i sjøen og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Clemenskvartalet

Innflyttingsklart

Det fargerike Clemenskvartalet byr på det beste fra fjord og by med nærhet til Oslofjorden og parker, og kort vei til alt Oslo har å by på. Her får beboerne trivelige fellesarealer og uteområder.

Mariakvartalet

Kommer for salg 9. oktober

Snart kommer et nytt og familievennlig boligprosjekt for salg i Bjørvika. De nye boligene skal bygges mellom det fargerike Clemenskvartalet og den grønne allmenningen Kongbakken.