Lars Holm foran Vannkunsten

Nominert til 10-årets byutvikler

I selskap med Entra og Aspelin Ramm er Oslo S Utvikling (OSU) nominert til 10-årets byutvikler. – Dette er en stor og viktig anerkjennelse for den enorme innsatsen som er lagt ned i utviklingen av Bjørvika, sier Lars Holm, administrerende direktør i OSU.

Det er Oslo Metropolitan Area (OMA) som står bak kåringen, og alle som kjemper om tittelen 10-årets byutvikler har også tidligere blitt kåret til Årets byutvikler. De tre finalistene er stemt frem av femten av landets fremste arkitektfirmaer. I begrunnelsen fra OMA står det blant annet:

«Den nye bydelen startet med byggingen av høyhusrekken Barcode, der de to siste byggene i rekka, «Cliffhanger» og «The Wedge», sto ferdig høsten 2016. Siden den gang er første del av Bispevika bygget med en vellykket blanding av kontorer, innovative byboliger (Vannkunsten), og et sammenhengende attraktivt bygulv. De store allmenningene er også endelig på plass anført av den prisbelønte Stasjonsalmenningen. Bjørvika har blitt en destinasjon for både tilreisende og byens egen befolkning».

– Vi har alltid hatt som visjon at Bjørvika skal bli Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Det er et av de største bytuviklingsprosjektene i Norge i moderne tid, og er komplisert og utfordrende på alle måter. Samtidig har vi hele tiden vært trygg på at vi er på rett vei. Å bli nominert til 10-årets byutvikler er en stor og viktig anerkjennelse av den enorme innsatsen som er lagt ned i utviklingen av Bjørvika.
Lars Holm, administrerende direktør i OSU

Det første OSU bygget i Bjørvika var Barcode, som nå står som et ikon i hovedstaden. Eufemias Hage fikk en oase på taket, kontorbygget Eufemia lokket Microsoft til Bjørvika, Vannkusten ble kåret til Årets bygg 2021, Operastranda gleder badende i hele Oslo og nå ferdigstilles Clementskvartalet, som bringer fargene til bydelen. Og over alt er det butikker, kafeer, restauranter og gallerier som gir liv til Bjørvika.

– Vi kan ikke bygge en bydel alene. Dette er et enormt samarbeidsprosjekt, som begynte allerede med noen visjonære politikere. Som selskap har OSU alltid jobbet med de beste arkitektene, entreprenørene og ekspertene innen alle de disiplinene som er nødvendig. For å bygge en by er så utrolig mye mer enn byggene. Uten å samtidig klare å skape liv mellom det vi bygger, har vi ikke lykkes. Når du besøker Bjørvika nå ser du at det er en raus, moderne og levende bydel, som har fått en viktig del i manges hjerter, sier Holm.

Vannkunsten 45

En rekke av Bjørvika-prosjektene har satt nye standarder for hvordan man kan bygge på en mer miljøvennlig måte.

– Vi har hatt høye ambisjoner om å bygge bærekraftige bygg og hjem, med miljøvennlige materialer​ og høye miljøstandarder. Vi har jobbet for å redusere utslipp og bruke mindre energi, utnytte arealene godt og legge til rette for gjenbruk. Det føles både smart og riktig, og er inspirerende å jobbe med, sier Holm.

Når alt står ferdig i 2028, vil 20 000 mennesker arbeide i Bjørvika og 10 000 mennesker vil bo her.

– Vi har hele tiden satset på kvalitet fremfor enkle løsninger, og utfordrer både oss selv og alle vi har jobbet med for å gjøre området til et attraktivt sted å bo, jobbe og besøke. Men vi er langt fra ferdig, og ser frem til mange flere år med byutvikling i Bjørvika, sier Holm.

Vinneren av 10-årets byutvikler annonseres på Oslo Urban Week, som arrangeres 12. til 14. september 2023.

Aktive prosjekter:

Vannkunsten Syd

Vannkunsten Syd

Innflytting 2025

Vannkunsten Syd består av fem hus med totalt 91 leiligheter. Husene bygges ut i sjøen og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Mariakvartalet

Mariakvartalet

Salget er i gang!

Det nye kvartalet rommer 246 boliger og bygges mellom det fargerike Clemenskvartalet og det grønne friområdet Kongbakken.

Kongsbrygga

Kongsbrygga

Kommer for salg

Snart kommer det siste boligprosjektet i Bispevika for salg.

Motta de siste nyhetene om utviklingen av Bjørvika!

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Ja takk, send meg informasjon om Bjørvikas utvikling (ca. en mail i måneden). Jeg godtar e-post fra OSU og vilkårene i personvernerklæringen.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.