Vannkunsten Syd Illustrasjon 3 D Estate

Veidekke skal bygge Vannkunsten Syd

OSU har valgt Veidekke som entreprenør for prosjektet Vannkunsten Syd i Bjørvika. Kontrakten er på 476 millioner kroner eks mva.

I januar ble det offentliggjort at OSU valgte Veidekke som entreprenør for prosjektet Mariakvartalet i Bjørvika, med en kontrakt verdt over én milliard kroner. Nå har OSU også inngått en totalentreprise med Veidekke om å bygge Vannkunsten Syd. Oppstart av arbeidene er september 2023 og byggene skal stå ferdig innen 2025. Vannkunsten Syd består av fem punkthus med til sammen 91 leiligheter, hvor 58 er allerede solgt. Totalt er prosjektet på 15 500 kvm, hvorav 12 400 kvm gjelder bolig med parkering og 3 100 kvm er næring. Prosjektet skal miljøsertifiseres etter BREEAM.

Beste tilbudet
– Veidekke hadde det beste tilbudet, og vi føler oss trygge på at de vil realisere prosjektet i tråd med våre kunders forventninger, sier Lars Holm, administrerende direktør i OSU.

OSU står allerede bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert Barcode og den første delen av boligprosjektet Vannkunsten, som vant Årets Bygg 2021.

– Vi takker OSU for tilliten og for nok et spennende og bærekraftig byggeoppdrag. Vi er stolte over å få være med på å bygge Bispevika, som blir et knallfint og unikt område ved sjøkanten i Oslo sentrum, sier direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo.
– Vi setter ekstra stor pris på at det hele skal miljøsertifiseres, og gleder oss til å gjennomføre prosjektet i godt og tett samspill med OSU og alle involverte parter, sier Haugen.

DSC 2767

Nå har administrerende direktør Lars Holm i OSU og Anders Haugen, direktør Veidekke Bygg Oslo, signert kontrakten om byggingen av Vannkunsten Syd. Her er de på tomten, sammen med resten av prosjektgruppa. Foto: Katrine Lunke

Endres over tid
Vannkunsten-prosjektet på bryggekanten i Bjørvika er utviklet i to faser. De første ni husene nord for Bispekilen er kledd med grå Oppdal-skifer, og stod ferdig i 2021. Vannkunsten Syd består av fem nye hus, som er tegnet i tre forskjellige størrelser og skal kles i Ottaskifer. Skiferen inneholder mineraler som gjør at fargen endrer seg gradvis over tid, fra koksgrå til en mer rødlig tone. De laveste husene ligger nærmest sjøen, og husene stiger i høyde jo nærmere man kommer byen.

Arkitekturen skiller seg ut fra den øvrige bebyggelsen i Bjørvika, med punkthus, karakteristiske saltak og nordiske materialer. Husene ligger omkranset av fjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Arkitektene i det danske Tegnestuen Vandkunsten er inspirert av norske gårdstun og de gamle husene ved fjordene. Disse ligger ofte dreid og vendt for best mulige utsikts- og solforhold, og den kvaliteten ville arkitektene bringe inn til byen i dette prosjektet.

Boligprosjekter i Bjørvika

Vannkunsten Syd

Vannkunsten Syd

Innflytting 2025

Vannkunsten Syd består av fem hus med totalt 91 leiligheter. Husene bygges ut i sjøen og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Mariakvartalet

Mariakvartalet

Salget er i gang!

Det nye kvartalet rommer 246 boliger og bygges mellom det fargerike Clemenskvartalet og det grønne friområdet Kongbakken.

Kongsbrygga

Kongsbrygga

Kommer for salg

Snart kommer det siste boligprosjektet i Bispevika for salg.

Meld interesse for nye boliger i Bjørvika

Jeg gir herved samtykke til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om boliger i Bjørvika.

Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta informasjon, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personværnerklæring.

Vi behandler forespørselen din

Takk for din interesse!

Du er nå lagt til i vår e-postbase.

Registreringen er ikke fullført. Prøv igjen.