Eufemia

Icon
Kontorbygget har åtte etasjer pluss kjeller. Areal er ca. 22.400 kvm, hvorav kontor utgjør ca. 21.700 kvm og lager ca. 700 kvm. Første etasje inneholder kantine og møtesenter, i tillegg til to næringslokaler.

Et fremtidsrettet kontorbygg

Eufemia rommer 21 700 kvm med moderne og miljøvennlige kontorløsninger av høy standard. Bygget er aktivitetstilpasset og arealeffektivt.

Eufemia er et toppmoderne kontorbygg med store gulvflater i hver etasje. Arealene er aktivitetsbaserte, som betyr at de ansatte flytter seg mellom ulike soner avhengig av hvilke arbeidsoppgaver de har. Lokalene er fleksible og kan tilpasses de fleste behov, som betyr at arealene også kan deles opp i soner for prosjektarbeid, individuelt arbeid, kreative prosesser og møtevirksomhet.

En slik løsning gjør at store virksomheter kan klare seg med færre kvadratmeter enn det som har vært vanlig i kontorlokaler. I alle etasjene er det sosiale soner med kaffebarer og sittegrupper for uformelle møter, i tillegg til større møterom. Under bygget er det parkering med heis direkte til etasjelobby.

Eufemia kontor 3

Eufemia er et effektivt kontorbygg med store flater i hver etasje delt inn i aktivitetsbaserte soner.

- KLP kjøper av oss for andre gang, og leietaker PWC har valgt å leie i Bjørvika for andre gang, også av oss. Det er gledelig for oss som utvikler området.
Lars Holm, Adm. dir, OSU

Eufemia kontor er tegnet av A-lab arkitekter for OSU, som også har tegnet flere av byggene i Barcode.

– Eufemia er et viktig treffpunkt i Bjørvika. Her møtes det moderne og det gamle Oslo, i form av Barcode og Middelalderparken, og bygget markerer inngangen til Dronning Eufemias gate, sier Geir Haaversen, arkitekt i A-lab.

Bygget er kledd i tegl, med partier i gyllent metall. Hele bygget har spor av historiske fortellinger som subtilt kan oppdages. Mange av kontorene har utsikt mot Middelalderparken og Gamlebyen, men andre er vendt mot Dronning Eufemias gate og Barcode. Deler av bygget har også utsikt mot fjorden.

– Vi valgte å dele bygget inn i tre deler for å bryte opp skalaen. Delene har forskjellige vindusretninger som gir en egen identitet: Storbyen, middelalderparken og fjorden. For å videreføre konseptet innover i bygget, har etasjene ulike dimensjoner på vinduene. Dette gjør at hver etasje oppleves ulik, sier Haaversen.

KLP Eiendom kjøpte bygget av OSU for 1,74 milliarder kr. Ved avtalesignering var allerede over 90% av bygget utleid til Microsoft og PWC, som flyttet inn da bygget stod ferdig i juni 2019.

Eufemia kontor 1

Høy miljøstandard

Da vi startet arbeidet med Eufemia, ble høye miljøstandarder og avfallsminimering lagt til grunn helt fra skissestadiet. Miljøvennlige valg under byggeprosessen har skaffet bygget miljøsertifiseringen Excellent fra BREEAM-NOR. BREEAM-NOR er Norges mest utbredte miljøsertifisering for alle typer bygg. Eufemia ble også kåret til månedens prosjekt av Grønn Byggallianse i april 2020.

Aktuelle prosjekter

Vannkunsten Syd

Vannkunsten Syd

Innflytting 2025

Vannkunsten Syd består av fem hus med totalt 91 leiligheter. Husene bygges ut i sjøen og ligger omkranset av Oslofjorden, Bispekilen og handlegaten Rostockgata.

Mariakvartalet

Mariakvartalet

Salget er i gang!

Det nye kvartalet rommer 246 boliger og bygges mellom det fargerike Clemenskvartalet og det grønne friområdet Kongbakken.

Kongsbrygga

Kongsbrygga

Kommer for salg

Snart kommer det siste boligprosjektet i Bispevika for salg.