AKTIVITETSBASERTE AREALER: Eufemia er et effektivt kontorbygg med store flater i hver etasje delt inn i aktivitetsbaserte soner.

Eufemia – et fremtidsrettet kontorbygg

Det nye kontorbygget Eufemia er Bjørvikas fasade mot øst. 21 000 kvadratmeter med moderne og miljøvennlige kontorløsninger rett ved fjorden.

Våren 2019 stod det nye kontorbygget Eufemia ferdig i Bjørvika. Microsoft og PWC er selskapene som har flyttet inn.

Microsoft Norge flyttet 200 utviklere fra Torggata og en markedsorganisasjon på 350 medarbeidere fra Lysaker til Bjørvika. De nye kontorene er på 9 600 kvadratmeter, fordelt over tre etasjer. PwC har også lokaler i tilsvarende størrelse.

– Vår visjon er å gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive område, og vi ønsker leietakere som står for innovasjon og kvalitet. Microsoft og PWC passer perfekt inn her, og vi er stolte over at de valgte Eufemia, sier Rolf Thorsen, adm. direktør i Oslo S Utvikling. De står bak både det nye kontorbygget, Barcode og en rekke boligprosjekter i Bjørvika.

Spor av historien

Kontorbygget Eufemia er tegnet av A-lab for Oslo S Utvikling, som også har tegnet flere av byggene i Barcode. I tillegg stod de bak hovedgrepet i den totale planen for Barcode.

– Eufemia er et nytt og viktig treffpunkt i Bjørvika. Her møtes det moderne og det gamle Oslo, Barcode og Middelalderparken, og bygget markerer inngangen til Oslo by og Dronning Eufemias gate, sier Geir Haaversen, arkitekt i A-lab.

Den åtte etasjes bygningen er bygd i tegl, med partier kledd i gyllent metall. Hele bygget har spor av historiske fortellinger som subtilt kan oppdages i bakken, i gulvet og på fasaden. Mange av kontorene får vid utsikt mot Middelalderparken og Gamlebyen, men andre er vendt mot Dronning Eufemias gate og Barcode. Deler av bygget får også utsikt mot fjorden.

– Vi valgte å dele bygget inn i tre deler for å bryte opp skalaen i området. De tre delene har forskjellige vindusretninger som gir en helt egen identitet: Storbyen, middelalderparken og fjorden. For å ta den unike beliggenheten innover i huset, har etasjene ulike dimensjoner på vinduene. Dette gjør at hver etasje oppleves unik, sier Haaversen i A-lab.

Aktivitetstilpasset og arealeffektivt

Eufemia er et effektivt, toppmoderne kontorbygg med store gulvflater i hver etasje. Kontorarealene er aktivitetsbaserte, noe som betyr at de ansatte flytter seg mellom ulike soner avhengig av hvilke arbeidsoppgaver de har. Lokalene er veldig fleksible og kan tilpasses de fleste behov, som betyr at arealene også kan deles opp i soner for prosjektarbeid, individuelt arbeid, kreative prosesser og møtevirksomhet.

– En slik løsning gjør at store virksomheter vil kunne klare seg med færre kvadratmeter enn det som har vært vanlig i kontorlokaler. Bygget er delt opp i flere leieforhold, sier Ole Christian Iversen fra Akershus Eiendom, ansvarlig for utleie av kontorene.

I alle etasjene er det sosiale soner med kaffebarer og sittegrupper for uformelle møter, i tillegg til større møterom. Under bygget er det parkering med heis direkte til etasjelobby.