Lukke Søk
illustrasjon av bygning leiligheter i bjørvika

AKTIVITETSBASERTE AREALER: Eufemia blir et effektivt kontorbygg med store flater i hver etasje delt inn i aktivitetsbaserte soner.

Eufemia – et fremtidsrettet kontorbygg

Det nye kontorbygget Eufemia blir Bjørvikas fasade mot øst. 21 000 kvadratmeter med moderne og miljøvennlige kontorløsninger rett ved fjorden.

 – Eufemia vil bli et nytt og viktig treffpunkt i Bjørvika. Her Barcode og Middelalderparken, det moderne og det gamle Oslo, og bygget markerer inngangen til Oslo by og Dronning Eufemias gate, sier arkitekt Geir Haaversen fra A-lab.

A-lab har tegnet det åtte etasjer høye kontorbygget for Oslo S Utvikling. Mange av kontorene får vid utsikt mot Middelalderparken og Gamlebyen, men andre er vendt mot Dronning Eufemias gate og Barcode. Deler av bygget får også utsikt mot fjorden. 


Aktivitetstilpasset og arealeffektivt
Eufemia blir et effektivt, toppmoderne kontorbygg med store flater i hver etasje. Kontorarealene vil være aktivitetsbasert, noe som betyr at de ansatte flytter seg mellom ulike soner avhengig av hvilke arbeidsoppgaver de har. Det kan være soner for prosjektarbeid, individuelt arbeid, kreative prosesser og møtevirksomhet.

– En slik løsning gjør at store virksomheter vil kunne klare seg med færre kvadratmeter enn det som har vært vanlig i kontorlokaler. Bygget er delt opp i flere leieforhold, sier Ole Christian Iversen fra Akershus Eiendom. Han er ansvarlig for utleie av kontorene. 

I alle etasjene er det sosiale soner med kaffebarer og sittegrupper for uformelle møter, i tillegg til større møterom. Under bygget er det parkering med heis direkte til etasjelobby.

Les mer om Eufemia
www.eufemiakontor.no